MARAMURES: Legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor! Doar pentru că te grăbeşti, nu înseamnă că ai dreptul să traversezi pe oriunde!

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri. Astfel, poliţiştii au acţionat şi ieri pentru depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 20 000 de lei, au fost reţinute 16 permise de conducere şi retrase patru certificate de înmatriculare.

Deoarece pietonii sunt cei mai afectaţi în cazul implicării într-un accident de circulaţie, ieri, 24 octombrie, poliţiştii rutieri din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Cavnic şi Vişeu de Sus au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni. La Cavnic, poliţiştii au acţionat împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român Maramureş.

Între orele 07.00 – 20.00, poliţiştii din Baia Mare au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului şi pentru neregulile constatate au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale. 9 dintre acestea au fost aplicate pietonilor care şi-au pus viaţa în pericol traversând prin locuri nepermise. De asemenea poliţiştii din Baia Mare au reţinut 11 permise de conducere, nouă pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Alte 50 de sancţiuni au fost aplicate pentru neregulile constatate în trafic de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei, Cavnic şi Vişeu de Sus. Ca măsură complementară, aceştia au dispus reţinerea a cinci permise de conducere şi retragerea a patru certificate de înmatriculare.

Valoarea amenzilor aplicate în cursul zilei de ieri a fost de aproximativ 20 000 de lei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*