Maratonul de la Cluj, câştigat tot de un kenyan. Pe ce loc s-a clasat Ioan Ovidiu Sabău la semimaraton

foto: facebook/wizz air cluj-napoca marathon

A opta ediţie a Maratonului Internaţional de la Cluj-Napoca s-a încheiat duminică la prânz, însă tot alergătorii din Africa au fost printre câştigători, la fel ca şi în ediţiile precedente.

Kenyanul Kiplagat Tuei Hosea s-a impus în proba regină, de maraton, acesta ajungând la sosire cu timpul de 2:31:34.

La peste trei minute distanţă a sosit urmărotul clasat, românul Ştefan Lupu, în timp ce al treilea a terminat ucraineanul Serhii Popov.

Top 10 la această probă de 42,2 kilometri a fost completat de alţi şase români şi un sportiv din Ungaria. Toate cele opt ediţii au fost câştigate de alergători din Africa, primele două de către un etiopian, iar din 2013 încoace s-au impus doar sportivi din Kenya.

La proba de semimaraton, 21,1 kilometri, tot kenyenii au fost la putere, Benard Muinde Matheka terminând primul cu un timp de 1:09:55, acesta fiind urmat de un compatriot de-al său şi de românul Daniel Scrob.

De menţionat şi performanţa managerului Universităţii Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, care a alergat la semimaraton şi a terminat pe locul 149, la aproximativ 32 de minute de învingător, dintr-un total de 1.577 de participanţi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*