Maratonul vaccinării la Timișoara! Oricine se poate înscrie

Primarul Dominic Fritz are ambiția de a declara Timișoara primul oraș liber de Covid din România. În acest scop, va fi demarată o campanie de vaccinare în masă numită ”Maratonul vaccinării”. Campania va avea loc în perioada 23-25 aprilie la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara (CRAFT), situat pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22.Trei zile non-stop, sute de medici, asistente și studenți voluntari din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, într-o acțiune de voluntariat fără precedent în România, vor administra 10.000 de doze de vaccin Pfizer, în cadrul a 30 de fluxuri de vaccinare.

Atât directorul spitalului din Lugoj, dr. Ionuț Cocoș, cât și coordonatoarea centrului de vaccinare de la Sala Sporturilor ”Lavinia Miloșovici”, dr. Corina Damian, spun că nu s-a solicitat participarea cadrelor medicale din Lugoj la această acțiune.

Campania este una fără precedent în țară. Pentru participare e nevoie de o simplă programare la programare.vaccinare-covid.gov.ro. Oricine se poate înscrie, inclusiv românii din străinătate. Doritorii se pot înscrie la vaccinare și pe loc, în baza cărții de identitate. Acest adevărat maraton al speranței a fost inițiat de Asociația pentru ATI ”Aurel Mogoșanu” și de medicul Dorel Săndesc, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în Terapie Intensivă din România, care a fost infectat acum trei luni cu noul coronavirus.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Timiș s-au vaccinat cu ambele doze aproape 64.000 de persoane, ceea ce reprezintă aproape 10% din populația județului.

Accesul la vaccinare este gratuit, e nevoie doar de programare:

👉 online, pe platforma RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/)

📞 telefonic, la call center-ul național (021.414.44.25) sau la call center-ul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara (0356.406.517).

Articolul Maratonul vaccinării la Timișoara! Oricine se poate înscrie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*