Mare sărbătoare! ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, sfințește Biserica de la Pietroasa de lângă Făget, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Înalt prea sfințitul Ioan, mitropolitul Banatului va fi prezent mâine, 29 iunie în localitatea Pietroasa pentru a binecuvânta lucrările de renovare a Bisericii Ortodoxe cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Tot mâine, va fi sfințită și troița ridicată în curtea lăcașului de cult. Întâmpinarea înaltului prelat va avea loc la ora 9, după care va fi oficiată Sfânta Liturghie. De organizarea evenimentului s-au ocupat preotul paroh Călin Lazăr și Virgil Ciocea, primarul comunei Pietroasa.

”Biserica a fost pictată pe interior în urmă cu vreo zece ani, iar acum am reușit să refacem și zugrăveala interioară, dar să înălțăm și o troiță în curtea lăcașului. Recent s-a reușit și construirea unui gard nou, care înconjoară biserica. Nu putem decât să ne bucurăm că Înalt Preasfințitul își face timp și vine să binecuvânteze lăcașul de cult și lucrările realizate”, ne-a declarat primarul Virgil Ciocea.

Construcția Bisericii Ortodoxe ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ a fost finalizată în anul 2000, în sat mai există un alt lăcaș din lemn, monument istoric, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului“, realizat în 1779.

De la Lugoj și până la Pietroasa sunt circa 60 de kilometri, prin Făget, Margina și Curtea.

Articolul Mare sărbătoare! ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, sfințește Biserica de la Pietroasa de lângă Făget, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*