Marele Premiu și Trofeul Concursului internațional de pian ”Clara Peia” merg la Arad

Marele Premiu și Trofeul Concursului Internațional de Pian ”Clara Peia” 2021 merg la Arad. Câștigătorul ediției din acest an, a opta și prima desfășurată online, este  Alexei – Emanuel Ormanji de la Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” din Arad, pregătit de profesoara Doriana – Simona Ormanji.

Pe lângă Marele Premiu și Trofeul „Clara Peia” acordate de Rotary Club Lugoj, talentatul pianist a obținut Premiul Special al hebdomadarului ”Redeșteptarea”,  Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul de promovare al Radio Timișoara.

Caracterul cu adevărat internațional al competiției a fost simbolizat de tânăra Quian Leah, cetățean american de origine chineză, care studiază în Germania cu o profesoară de origine română și care interpretează excelent partituri de muzică clasică românească.

”Anul acesta, juriul a avut o misiune grea. Din 150 de concurenți, patru-cinci au fost de valori sensibil egale. În cele din urmă, marele premiu a mers la Alexei Ormanji din Arad, care a participat și la edițiile trecute, a fost premiat și chiar a intrat în discuții pentru trofeu. Are o tehnică pianistică bine pusă la punct, sensibilitate a interpretării, rafinament al expresiei și a abordat un repertoriu dificil, cu mult peste nivelul de vârstă. Aș adăuga și condițiile foarte bune de înregistrare. În prezent este pregătit de mama lui, profesoară la Colegiul de Arte din Arad”, ne-a declarat muzicologul Constantin Stan Tufan, directorul artistic al concursului de la Lugoj.

Printre câștigătorii ediției 2021, se numără tineri pianiști din București, Chișinău, Timișoara, Galați, Reghin, Oradea, Câmpulung Muscel, Alba Iulia, Craiova, Bacău și Deva, Lugoj, alături de copii din Wiesbaden (Germania) și Argenteuil (Franța).

Toți cei 150 de participanți au primit câte o diplomă de participare din partea Rotary Club Lugoj, precum și un mic cadou de Paște

Redăm în continuare lista câștigătorilor desemnați de juriul condus de Vanda Albotă, pianist concertist și profesor la Universitatea din Essen (Germania).

 

PREȘCOLARI

IANCU VICTOR – PianoArt Institute Galați, prof. Olivia Laura Doniga (Premiul I, Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul hebdomadarului „Actualitatea” Lugoj).

QIAN LEAH – Obermayr Europa Schule Wiesbaden, Germania, prof.dr. Georgiana Teohari-Vidican (Premiul I,  Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul Special „Sabin V. Drăgoi”)

DIMITRIU EVA-MARIA – PianoArt Institute Galați, prof. Olivia Laura Doniga (Premiul I, Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul Special „Dinu Lipatti”)

 

CLASA I

MANOLE INGRID – PianoArt Institute Galați, prof. Laura Olivia Doniga (Premiul I și Premiul Special al revistei „Actualitatea literară” Lugoj)

ALBU LIA – Școala de Arte „Alexei Stârcea” Chișinău, Republica Moldova, prof. Iulia Mîndrescu (Premiul I și Diploma de Apreciere acordată de Protopopiatul Ortodox Român Lugoj)

TORBA NATALIA-MARIA – Palatul Național al Copiilor București, prof. Octavia Popescu (Premiul I și Diploma de Apreciere acordată de Protopopiatul Ortodox Român Lugoj)

 

CLASA a II-a

ANGHEL ROXANA-ANTONIA – Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, prof. Alina Viliga (Premiul I,  Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul de promovare Radio Timișoara)

LIEBERWIRTH CHARLENE – Obermayr Europa Schule Wiesbaden, Germania, prof.dr. Georgiana Teohari-Vidican (Premiul I și Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin)

MARDAN DAVID-ȘTEFAN – Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara, prof. Oana Grosu (Premiul I, Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul de promovare Radio Timișoara)

ȚÎCU ȘTEFAN-LEONARD – Școala Gimnazială de Artă Nr. 2 București, prof. Alice Botez (Premiul I,  Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui studiu)

RABOVEANU ALEXANDRU-DANIEL – PianoArt Institute Galați, prof. Olivia Laura Doniga (Premiul I, Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul Special „Tiberiu Brediceanu”)

 

CLASA a III-a

FRUMUSACHE BIANCA – Școala de Artă „Alexei Stârcea” Chișinău, Republica Moldova, prof. Iulia Mîndrescu (Premiul I, Trofeul „György Kurtág” acordat de Biserica Reformată Lugoj și Premiul „Aurel Popovici-Racoviță” acordat de Episcopia Greco-Catolică de Lugoj și Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin)

OLTEANU HADASSA – Școala Gimnazială „Augustin Maior” Reghin, prof. Doina Lavinia Zanfir (Premiul I)

IANCU MARINA – PianoArt Institute Galați, prof. Laura Olivia Doniga (Premiul I)

 

CLASA a IV-a

ZAMOSTEAN NIKITA – Școala de Artă „Alexei Stârcea” Chișinău, Republica Moldova, prof. Iulia Mîndrescu (Premiul I)

BORDEA LYNET – Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, prof. Andreia Florea (Premiul I)

CIUPEIU MAIA – Liceul de Artă Oradea, prof. Monika Benczedi (Premiul I)

LIEBERWIRTH SEAN – Leibnizschule Wiesbaden, Germania, prof.dr. Georgiana Teohari-Vidican (Premiul I)

 

CLASA a V-a

MOȚ ALEXANDRU-MIHAI – Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, prof. Raluca Miclăuș (Premiul I,  Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul de promovare Radio Timișoara)

SANDU ERIC – Școala de Muzică Câmpulung Muscel, prof. Daniel Cicu (Premiul I, Trofeul „György Kurtág” acordat de Biserica Reformată Lugoj și Premiul Special „Iosif Willer acordat de Parohia Romano-Catolică Lugoj și Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin)

MUNTEAN ANTONIA BIANCA – Liceul de Artă „Regina Maria” Alba Iulia, prof. Vera Zelenskaia (Premiul I)

 

CLASA a VI-a

CHERECHEȘ ANA-SOFIA – Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, prof. Gabriela Stepan (Premiul I și Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin)

CÎRSTULESCU DARIUS-ANDREI – Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara, prof.dr. Diana Tite (Premiul I,  Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul Radio Timișoara)

 

CLASA a VII-a

GHIDICEANU RUBEN-NATAN – Liceul de Arte „Marin Sorescu” Craiova, prof. Mihai Ungureanu (Premiul I și Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin)

ORMANJI ALEXEI-EMANUEL – Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, prof. Doriana-Simona Ormanji (Marele Premiu, Trofeul „Clara Peia”, Premiul Special al hebdomadarului „Redeșteptarea”,  Diploma de Merit acordată de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Premiul de promovare Radio Timișoara)

 

CLASA a VIII-a

ALEXA ȘTEFANIA – CNA „George Apostu” Bacău, prof. Cornelia Zurita-Villafranca (Premiul II, Premiul Special „George Enescu” și Diploma de Apreciere acordată de Protopopiatul Ortodox Român Lugoj)

KEROUEDAN CORENTIN – CRD Argenteuil-Paris, Franța, prof. Dana Paul Giovaninetti (Premiul II și Diploma de Apreciere acordată de Protopopiatul Ortodox Român Lugoj)

BĂLAN FLAVIUS-SEBASTIAN – Liceul de Artă „Sigismund Toduță” Deva, prof. Doina Ona (Premiul II și Diploma de Apreciere acordată de Protopopiatul Ortodox Român Lugoj)

 

.

Articolul Marele Premiu și Trofeul Concursului internațional de pian ”Clara Peia” merg la Arad apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*