Marian Oprea, campion national la 35 ani si nu se opreste aici: „Sper sa imi pot imbunatati rezultatele”

Campionatul National indoor din Sala Lia Manoliu a adunat in weekend la start crema atletismului romanesc.

Campioana europeana de tineret la triplusalt in 2017, Andreea Panturoiu a reusit cel mai notabil rezultat al primei reuniuni a Nationalelor Indoor. Noua sportiva de la CSM Bucuresti a sarit 14.22 metri, a treia performanta a sezonului pe plan mondial.

Eleva antrenoarei Mihaela Nicoara va participa apoi pe 8 februarie, alaturi de elita mondiala a acestei probe, la concursul IAAF World Tour de la Madrid, iar pe 17 februarie va reprezenta Romania la Campionatul Balcanic de la Istanbul, unde isi propune cucerirea medaliei de aur. Marele vis ramane insa o medalie la CM Indoor de la Birmingham (1-4 martie).

„Nu sunt tocmai multumita deoarece doream sa imi dobor recordul personal de 14.33, dar ma bucura titlul national pentru noul meu club. Am avut ceva emotii la primele sarituri pentru ca am schimbat strategia si nu am fost obisnuita cu viteza pe care am degajat-o pe elan, dar stiam ca imi pot reveni si sa sar bine pana la urma. Conta si rezultatul pentru ca la Campionatul Mondial se califica automat primele 16 atlete din topul mondial ca performante sau cele care indeplinesc baremul de 14.30 metri. Sper ca anul acesta sa pot ajunge chiar la 14,50 metri”, a precizat Andreea Panturoiu.

„Strutul” isi doreste un rezultat bun la Mondiale

Vicecampionul olimpic din 2004, Marian Oprea a cucerit titlul national pentru CSM Bucuresti la triplusalt. Desi printre adversarii sai s-au aflat sportivi care nu erau inca la scoala pe vremea cand „Strutul” lua argintul olimpic la Atena, veteranul spune ca este inca motivat sa faca performanta pe plan international. „Sunt bucuros ca inca pot face ceea ce imi place. Sper sa imi pot imbunatati rezultatele pentru a participa la un nivel bun la Campionatul Mondial de sala de la Birmingham. Aceasta este realitatea in atletismul romanesc, important este ca inca mai exista atleti din generatie mai veche suficient de motivati sa continue si astfel sa atraga cat mai multi practicanti in acest sport. Momentan vreau sa imi valorific toata experienta acumulata in calitate de sportiv, apoi mai vedem”, a precizat Marian Oprea.

Sprinter minune la 16 ani

Intr-o proba dominata de atletii de culoare pe plan mondial, Romania are un „sprinter minune” care bate recorduri de precocitate la foc automat. Legitimat la CSM Bucuresti, Cristian Mirel Stoica a doborat un nou record national de juniori in seriile probei de 60 metri plat, el alergand distanta in 6.86 secunde. El a participat in finala seniorilor si a ocupat totodata locul 3 la categoria tineret sub 23 ani, desi are doar 16 ani! „Obiectivul era unul chiar si mai tare, dar sunt multumit cu acest timp. Adversarii fiind mai mari, am avut motivatie sa trag si mai tare. Competitia contra seniorilor ma ambitioneaza, nu am emotii, stiu ca nu e concursul meu, deci nu am nimic de pierdut si ma pot autodepasi. imi doresc o medalie la Balcaniada si sa imi indeplinesc baremul de juniori pentru Campionatul Mondial”, a punctat tanarul sprinter de la CSM Bucuresti.

Surpriza la lungime masculin

Cele mai multe titluri nationale la seniori le-a adunat CSA Steaua Bucuresti (7), pe locul secund clasandu-se CSM Bucuresti (5 medalii de aur). Brasoveanul Cristian Staicu (CS tara Barsei) a furnizat surpriza zilei a doua a Campionatelor Nationale de atletism, impunandu-se clar la saritura in lungime, cu un rezultat meritoriu – 8,09 m, fiind urmat la distanta considerabila de stelistul Valentin Toboc – 7,67 m si de dinamovistul Andreas Bucsa – 7,65 m. El ocupa locul 3 pe plan mondial dupa chinezul Yuhao Shi – 8.16 m si americanul Marquis Dedy – 8.13 m.

The post Marian Oprea, campion national la 35 ani si nu se opreste aici: „Sper sa imi pot imbunatati rezultatele” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*