Marica subliniază nedreptatea făcută suporterilor UTA-ei, obligați să inaugureze în stradă arena „Francisc Neuman”: ”Ne temem, din păcate, de sport!”

După cum era de așteptat, imaginile cu suporterii „Bătrânei Doamne” care au inaugurat noua arenă „Francisc Neuman” din stradă, printr-un superb show pirotehnic, dar și încurajări pentru favoriții lor care înfruntau Voluntariul vineri seara,  au ajuns pe retina multor oameni de fotbal din țară și nu numai. Unul dintre ei, Ciprian Marica, fostul atacant al naționalei „tricolore”, actual finanțator la Farul Constanța a luat public atitudine, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook, ce a fost preluat mai apoi și de ”Ultras Arad”.

Iată ceea ce a avut de spus Marica din partea cealaltă a țării, pe când nimeni de la Arad nu a avut încă nicio reacție:

”Fanii celor de la UTA au tinut sa sarbatoreasca in stilul lor inaugurarea noului stadion si primul joc acasa dupa promovarea in Liga 1. ( Felicitări pentru stadion, arata foarte bine!)

Pe tema asta eu am insa cateva întrebări, apropo de vremurile pe care le traim:

-De ce nu li s-a permis până la urma accesul in stadion, daca ei tot au celebrat împreună momentul?

– Ce s-ar fi putut întâmpla in stadion, in condiții de securitate, de distantare fizica, supravegheati de stewarzi mai mult decât s-a întâmplat in strada, in imediata apropiere a stadionului?

-De cand pana cand stadionul, terenul sau sala de sport au devenit cel mai negru focar de infecție al României? Sportul, izvorul de sănătate, mai stiti?!
-De ce se induce ideea ca iubitorii sportului sunt asa, niste anarhisti, care nu pot respecta niste reguli de care depinde si sanatatea lor?

Sportul fara suporteri nu are sanse mari de supraviețuire. La noi sportul era oricum intr-o suferință crâncenă.

Altii, pe langa noi au sesizat pericolul si au deschis stadioanele. Cu masti, cu distantare fizică, ne-au aratat ca se poate!

Noi ne temem, din păcate! De sport!”

Suporterii UTA-ei – printre semnatarii scrisorii către Guvern, de revenire a fanilor pe stadioane

Și tot legat de acest subiect, mai multe asociaţii de suporteri şi peluze ale echipelor de fotbal din România au semnat o scrisoare deschisă către Guvern, pentru revenirea fanilor pe stadioane. Printre semnatari se numără şi cei ai „Bătrânei Doamne”, mai exact Ultras Arad şi Suporter Club UTA. Mai jos aveţi scrisoarea adresată guvernanţilor:

“Scrisoare deschisă către Guvernul României,

În atenția Guvernului României,

Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19.

Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, credem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.

Pentru suporteri, peluza este o familie și întotdeauna vom fi apropiați, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranța tuturor participanților și a celor apropiați, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanțare fizică.

În acest sens, vă aducem în atenție câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât și la continuarea susținerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investițiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor. Așadar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele idei:

– Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;

– Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;

– UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții.

– În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.

Suntem pe deplin conștienți de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeași măsură, că viața ar trebui să își reia cursul, în condițiile adaptate pandemiei și că sportul are nevoie de susținerea financiară și morală a iubitorilor acestuia.

Cu respect,

Asociația Steliștilor 1947, Sud Steaua, Suporter Club UTA, Ultras Arad, Peluza Nord Rapid, Camarazii, Peluza Sud Craiova, Peluza Sud Timișoara, Asociația Nodul Petrolist, Peluza Latină, Grupul Ploiești România, Asociația Suporterilor Corviniști, Peluza Nord Hunedoara, Guardia Ultra Reșița, Ultras Galați, Peluza Marină Farul Constanța, Nord Sibiu, Asociația D’acii Sibiu, Peluza Vișinie Cluj Napoca, A.I.S.C.P., Commando Mediensis, Peluza Nord Iasi, Peluza Nord Pitești, Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov, Asociația Voluntarilor Olimpiști din Satu Mare, Commando Bulldogs Baia Mare.

Semnatarii scrisorii invită şi restul suporterilor români organizaţi în peluze şi asociaţii să se alăture acestui demers.”

0
0

Articolul Marica subliniază nedreptatea făcută suporterilor UTA-ei, obligați să inaugureze în stradă arena „Francisc Neuman”: ”Ne temem, din păcate, de sport!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*