Marinarii, consideraţi cei mai buni ambasadori ai României

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, ieri, un mesaj la Constanţa, cu ocazia celebrării Zilei Marinei, spunând că marinarii, indiferent din ce ţară provin, „sunt o mare familie care se ajută la nevoie” şi „sunt cei mai buni ambasadori” ai României.
„Dragi marinari, această sărbătoare vă este dedicată în primul rând vouă. Marinarii, indiferent de ţara căreia îi aparţin, sunt o mare familie, care se ajută la nevoie. Sunteţi manifestarea vie a spiritului de solidaritate umană, dincolo de frontiere. Fie că serviţi în Marina Militară sau Civilă, reprezentaţi unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, promotori ai valorilor care ne unesc şi ne definesc ca naţiune”, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis la Constanţa, unde s-au desfăşurat festivităţile de Ziua Marinei. Şeful statului a reamintit despre importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi despre faptul că România poate fi un actor relevant în asigurarea securităţii numai având o armată navală puternică, bine dotată şi instruită. Aproximativ 10.000 de persoane erau aşteptate să asiste, ieri dimineaţă, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române, la festivităţi fiind prezenți preşedintele Klaus Iohannis, dar şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.
Înaintea discursului de la Constanţa, preşedintele Iohannis a decorat drapelul de luptă al Statului Major al Forţelor Navale cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer, cu însemn de pace pentru militari. Exerciţiul Naval „Forţele Navale Române 18”, cel mai mare spectacol naval al anului, a fost programat la ora 10 şi s-a desfăşurat concomitent la Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea. Centrul de greutate al manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Marinei Române a fost, însă, la fel ca în fiecare an, la Constanţa. Activităţile organizate de Statul Major al Forţelor Navale s-au derulat, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, pe parcursul întregii zile, începând cu ora 09.55 până târziu în noapte. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Exerciţiul Naval Forţele Navale Române 18, cel mai mare spectacol naval al anului, a fost programat ieri, 15 august, între orele 10.00 şi 12.30, la Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea, dar şi în Parcul Herăstrău, din Bucureşti. Activităţile specifice au continuat, între orele 13.00 şi 15.00, în Portul Tomis din Constanţa, unde marinarii militari au organizat jocuri şi concursuri tradiţionale marinăreşti. Ziua s-a încheiat cu concertul Muzicii Militare a Forţelor Navale, susţinut pe faleza din Constanţa, începând cu ora 20.30, iar marinarii militari s-au retras cu torţe, în intervalul orar 21.00-23.00, în oraşele Constanţa şi Mangalia, conform sursei citate.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*