Mărul discordiei pe tema noului spital municipal, pus la păstrare

N. Dumitrescu

După luni bune în care fiecare grup politic din Consiliul Local Ploiești a ținut cu dinții la propriul proiect ce viza edificarea unui nou spital municipal, într-un final, aleșii s-au gândit că este cazul să mai cedeze din orgoliile care au fost mai mult de ordin politic. Astfel, ieri, în ședința legislativului ploieștean, s-au aprobat o serie de amendamente care au ajuns până la urmă să împace și capra și varza, respectiv grupurile PNL și PSD-ALDE, în ceea ce privește atât de mult dorita investiție prin care să se realizeze o nouă unitate sanitară în municipiu.
Concret, s-au aprobat inițierea procedurilor specifice pentru edificarea Spitalului Municipal Ploiești, elaborarea notei conceptuale și a unui studiu de fezabilitate care să analizeze variantele de amplasare.
Prima ar fi în tarlaua T36/A495 din strada Ghighiului și a doua variantă –
în incinta fostei unități militare din strada Torcători nr. 2, imobil compus din teren și construcții, pentru care s-a obținut acordul de principiu al MApN, în vederea preluării acestuia de către municipalitate.
Responsabilii cu aplicarea acestei hotărâri adoptate de consilierii locali sunt direcțiile de specialitate ale Primăriei Ploiești.
Odată ce au pus la păstrare mărul discordiei pe această temă ce a generat foarte multe patimi în rândul aleșilor ploieșteni de aproape un an, rămâne de văzut în ce măsură și această dorită investiție va depăși stadiul de proiect aflat doar pe hârtie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*