Masa caldă! Proiect în sprijinul elevilor din comuna Boldur

Școlarii din comuna Boldur beneficiază, începând din această săptămână, de implementarea programului ”Masa caldă”.Prin intermediul proiectului, elevii înscriși la Programul național pilot “Școala după școală” primesc zilnic o masă caldă gratuită. În prezent, la activitățile de recuperare a materiei participă aproximativ 70 de elevi din comună, la disciplinele matematică și română. Copiii sunt împărțiți în patru grupe, respectiv clasele I-III; IV; V-VIII și VIII.

”Mulțumim Consiliului Local Boldur și Primăriei Boldur pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect. Ne dorim ca prin <<Masa caldă>> să contribuim la reducerea fenomenului abandonului școlar, încurajând copiii să vină la școală, să înțeleagă cât de important este să studieze. Totodată, considerăm că timpul petrecut împreună și în afara orelor de clasă îi ajută pe elevi să își îmbunătățească semnificativ abilitățile de comunicare. La finalul primei săptămâni de proiect vom trimite către părinți un chestionar prin care îi invităm să își exprime opinia cu privire la desfășurarea acestuia. Orice sugestie este binevenită!”, a declarat prof. Flavia Cut, directorul Școlii Gimnaziale Boldur.

Programul ”Masa caldă” se desfășoară cu respectarea tuturor normelor în vigoare pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. O parte dintre elevi, cei din învățământul primar, iau masa la Jabăr, iar pentru restul copiilor a fost pusă la dispoziție sala pentru festivități din Boldur. Suprafețele sunt dezinfectate în permanență, iar mâncarea ajunge la elevi în ambalaje de unică folosință. Mesele oferite elevilor sunt diversificate, cuprinzând alimente potrivite pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, precum și un desert.

Articolul Masa caldă! Proiect în sprijinul elevilor din comuna Boldur apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*