Maşinile care NU vor mai avea voie să circule! TREI MILIOANE de autoturisme din România, vizate de Comisia Europeană

Tot mai multe ţări vest europene au impus sau se gândesc să impună restricţii pentru maşinile care merg cu motorină. Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte opt ţări din UE, din cauza poluării.

Tribunalul administrativ federal din Germania a decis, luna aceasta, că primăriile a 2 oraşe germane pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel. Odată creat acest precedent, nu e nicio garanţie că măsura nu va fi extinsă.

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel. Principalul motiv pentru care românii aleg maşini diesel e consumul redus. Când laşi motorul pornit şi coborî din maşină pentru a lua ceva din portbagaj, simţi, însă, pe propria piele cât de poluantă e maşina: noxele fac aerul aproape irespirabil.

Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024. În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

Sursa: rtv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*