Măsuri de protecție! Pestă porcină la o fermă din Colonia Mică, lângă Făget

Pesta porcină africană revine în atenția autorităților județene.
De această dată, boala a fost confirmată pe teritoriul satului Colonia Mică, aflat la doar doi kilometri de Făget, în data de 20 ianuarie, conform Buletinului de Analiză nr.10266 emis de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București. Astfel, Comitetul Local de Combatere a Bolilor, condus de prefectul Liliana Oneț, a stabilit zona afectată, care reprezintă o rază de 13 km de la exploatația în care a fost găsit un cadavru de porc domestic.

Zonă de protecție (0-3 km) cu localitățile Colonia Mică, Făget, Bătești, Begheiu Mic. Zonă de supraveghere (3-10 km) cu localitățile: Margina, Zorani, Sintești, Temerești, Povergina, Bichigi, Răchita, Dumbrava, Mănăștiur, Traian Vuia, Bucovăț (Dumbrava), Mâtnicu Mic, Drăgșinești, Jupânești, Brănești, Românești, Curtea, Coșava.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Și anul trecut, în estul județului au fost descoperite mai multe focare de pestă porcină, în special pe raza comunelor Bârna și Coșteiu.

Articolul Măsuri de protecție! Pestă porcină la o fermă din Colonia Mică, lângă Făget apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*