Maximilian Gavrilă: ”Dar cine este, domnule, CSM-ul”?

În Divizia A la handbal, Seria B, ACS Școala 181 a învins CSM București cu scorul de 30 – 28, producând oarece rumoare în lumea sportului de la noi. L-am întrebat și eu pe antrenorul și directorul acestui club, Maximilian Gavrilă, cum a făcut această minunăție, iar el mi-a răspuns cu ceva trufie în glas: ”Dar cine este domnule acest CSM”?

Sigur, cu ceva ani în urmă, când Școala 181 domina cu autoritate handbalul juvenil, la toate categoriile, iar la echipa de divizie se făceau mereu socoteli de promovare, poate că atunci nimeni nu s-ar fi mirat de această victorie a școlărițelor. Astăzi, însă, când, din păcate, Gavrilă n-a avut jucătoare suficiente să se înscrie în campionatul de junioare, iar la gruparea de Divizie a adunat cu greu un număr de senioare, cu care să intre în teren, atunci un miracol există! CSM București este un club bine așezat, cu structuri handbalistice puternice la toate nivelurile, chiar și la Divizia A, care caută succesul tot mereu, indiferent dacă gruparea din liga a doua nu are drept de promovare.

Pe foaia de joc stă scris negru pe alb că fetele lui Gavrilă au condus în permanență, abia pe final de meci au început să mai dea semne de oboseală, din lipsă de cvorum pe banca de rezerve, dacă pot să spun așa: a fost 7-3, apoi 11-5, 14-8 și 17-13 în prima repriză, apoi 20-14, 23-21, 23-23 în minutul 50, 26-23, 28-28 în minutul 59, pentru ca ultimele două goluri să fie opera jucătoarei Ansa Maria Roșu. Mai mult, una din handbaliste, Irina Neacșu, n-a avut decât un antrenament în noua formulă, dar a rezistat și fizic, și psihic, ba chiar a înscris și ea două goluri valoroase. Și pentru că tot am vorbit de Ana Maria Roșu, să spunem că a avut 8 goluri la total, la fel ca și Andreea Stan (foto jos), cele două fiind urmate de Alice Petre 5, Daiana Milea 4, Iuliana Tache 3 și Irina Neacșu 2, așa cum am mai spus.
sta1
Nu știm ce va face Școala 181 mai departe, pentru că nu are prea mari forțe să se ia la trântă cu teamuri care aspiră la Liga Națională. Da, dorință există, după cum se vede, însă devotamentul și gândul la victorie, nu țin loc de o pregătire mai consistentă și un număr mai mare de jucătoare care să intre la schimb. Oricum, ne-a plăcut surpriza lui Gavrilă și le dorim școlărițelor să facă cât mai multe figuri de acest gen!

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*