Medalii la nivel internaţional, obţinute de gimnastele de la CSM Ploieşti

Petre Apostol

Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit, de curând, un eveniment internaţional deosebit de gimnastică ritmică, în cadrul căruia au fost organizate două competiţii, anume „Iaşi Internaţional Trophy” (ediţia a III-a – la individual) şi „Memorialul Gineta Stoenescu” (ediţia a XIII-a – pentru ansambluri). Evenimentul a fost organizat de CSŞ „Anghel Saligny” Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Sportului Ieşean, din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia Judeteana pentru Sport şi Tineret Iaşi, Asociaţia Judeţeană de Gimnastică Ritmică Iaşi.
La startul competiţiei individuale s-au regăsit şi sportive de la CSM Ploieşti, pregătite de antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu, care au şi plătit, de altfel, deplasarea şi participarea, sperând ca banii achitaţi să fie decontanţi de club, în momentul deblocării conturilor. Iar prezenţa la competiţie a fost benefică gimnastelor, mai ales că săptămâna viitoare este programat Campionatul Naţional, la Bucureşti. În plus, a fost şi o verificare propice pentru Denisa Stoian, cea care a fost desemnată să reprezinte România în calificările pentru Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires (Argentina), de anul viitor.
La turneul internaţional de la Iaşi au mai participat, alături de gimnastele de la CSM Ploieşti, sportive de la CSŞ „Anghel Saligny” Iaşi, CSŞ „Triumf” Bucureşti, LPS Baia Mare, CSŞ 2 Baia Mare şi LPS Târgu Mureş, din România, în vreme ce din afara graniţelor ţării au fost prezente concurente de la două cluburi prestigioase din Ucraina (Kiev şi Odessa), de la două cluburi din Chişinău, Republica Moldova („Olimpia” şi „Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport”), precum şi din Grecia (Kalamata) şi din Italia (Pesaro).

gimnaste2La eveniment, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a fost reprezentată de Marinela Jipa, arbitru internaţional, membru în Comitetul Executiv al forului naţional.
De la secţia de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au participat următoarele sportive: Children (Copii) – Antonia Nuţă (8 ani), Prejuniors (Junioare II) – Gabriela Constantin (12 ani), Sabina Enache şi Anisia Drăgan (11 ani), Juniors (Junioare) – Denisa Stoian (14 ani) şi Miruna Ciocîrlan (13 ani, împliniţi chiar în prima zi a competiţiei).
În mare parte, gimnastele ploieştene au prezentat exerciţii apreciate de arbitrele concursului, reuşind să cucerească, în total, 11 medalii: şase de aur, patru de argint şi una de bronz, astfel:
– Denisa Stoian: patru medalii de aur – la cerc, minge, măciuci şi panglică;
– Miruna Ciocîrlan: trei medalii de argint – la minge, măciuci şi panglică (şi locul IV la cerc);
– Gabriela Constantin: o medalie de argint la minge (locul IV la măciuci);
– Sabina Enache: două medalii de aur – la cerc şi măciuci;
– Anisia Drăgan: o medalie de bronz la panglică (locul IV la măciuci);
– Antonia Nuţă: locul V pentru exerciţiul fără obiect.
Organizatorii le-au oferit gimnastelor câştigătoare medalii, diplome şi cadouri constând în echipament sportiv.
De menţionat că a avut loc şi o premiere mai specială, organizatorii oferind trofeul competiţiei vicecampioanei olimpice Doina Stăiculescu (în foto, alături de Denisa Stoian), în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor remarcabile obţinute în competiţii europene, mondiale şi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984 (la care a câştigat medalia de argint).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*