Medicul Rafila aruncă bomba despre COVID. Vezi ce se va întâmpla cu copiii noștri la școală

Medicul Rafila aruncă bomba despre COVID. Vezi ce se va întâmpla cu copiii noștri la școală

Medicul Rafila, despre începerea școlilor în vremea COVID: Elevii nu sunt în pericol.

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Ce tip de măști spune că ar trebui să poarte copiii Într-o intervenție la televior, medicul Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentant al României în forurile Organizației Mondiale a Sănății (OMS) a vorbit despre riscurile la care ne expunem, părinți și copii, odată cu începere cursurilor școlare. El a spus și ce tip de mască este recomandată elevilor.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

În opinia cunoscutului medic, cele mai bune măști nu sunt cele chirurgicale ci cele din material textil. ”Cred că utilizarea măştii textile este recomandată pentru copiii sănătoşi, masca medicală este recomandată pentru copiii care au alte afecţiuni cronice, care le-ar putea pune în pericol sănătatea, pentru că ei ar putea să facă infecţii care să se complice. Masca textilă este mai uşor de purtat, este mai simpatică dacă o facem adaptată şcolii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluţie, iar profesorii este bine să poarte o mască medicală pentru că ei sunt într-un fel mai expuşi, deoarece interacţionează cu toţii copiii dintr-o clasă”, a explicat Rafila, la Digi24.

Deși, odată cu redeschiderea școlilor și reluarea activităților, va exista o creștere a noilor infectări, medicul a subliniat că este esențial ca populația să păstreze controlul. În caz contrar, ne putem aștepta la ”o toamnă furtunoasă”, a spus acesta. ”În general, în toate ţările unde activităţile şcolare au reînceput a existat o creştere a numărului de cazuri. (…) Important este să fie o creştere suportabilă (…) Noi acum ne pregătim pentru începerea şcolilor, să sperăm că vor începe şcolile aşa cum ne dorim. Marea majoritate a părinţilor şi cu siguranţă o majoritate covârşitoare a copiilor cred că îşi doresc să se reîntoarcă la şcoală, să îşi regăsească colegii, să îşi regăsească profesorii şi învăţătorii. Anumite activităţi s-au reluat în această perioadă.

Nu ştiu dacă acestea sunt elemente care să conducă la o scădere a numărului de cazuri, putem în cea mai bună situaţie să ne aşteptăm la o creştere uşoară a numărului de cazuri, cu o condiţie: fie operatorii economici, pe de o parte, sistemul de învăţământ, pe de altă parte, dar şi noi ca indivizi să încercăm să ţinem lucrurile sub control, pentru că altfel într-adevăr putem să asistăm şi la o toamnă furtunoasă. Sper să nu fie aşa, dar săptămânile următoare vor fi decisive şi probabil până la sfârşitul lunii septembrie vom avea o imagine mult mai clară asupra evoluţiei epidemie”, a conchis Rafila.sursa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*