Meme Stoica o bagă la mijloc pe UTA pentru scăpa de emoțiile carantinării la revenirea din Turcia, dar FCSB depinde exclusiv de decizia DSP București!

FCSB e singura echipă din Liga 1 plecată într-un cantonament în străinătate, în Turcia, dar „roș-albaștrii” ar putea să aibă probleme la revenirea în țară, în contextul pandemiei de coronavirus. Totuși, autoritățile le lasă celor de la FCSB o portiță de scăpare prin carantina ar putea fi evitată. Cei de la DSP București susțin că: „o eventuală exceptare de la carantină se decide la întoarcerea în țară”, iar steliștii încep să aibă emoții, fiindcă, astfel, ar rata primele trei meciuri din retur.

De ieri, însă, „oficialii” bucureștenilor sunt aproape convinși că nu vor păți nimic la revenirea în țară, având exemplul UTA-ei, care a călătorit peste graniță pentru amicalul cu Szegedul (câștigat cu 3-0), fără a fi întrebată de sănătate de DSP Arad la întoarcere. „UTA a jucat azi în Ungaria. Noi ne-am antrenat în Turcia (complet izolați). Ungaria e pe același tabel cu Turcia. UTA, cu noi. QED, a scris, ieri, Meme Stoica pe contul său de Facebook.

Legea e interpretată altfel de la DSP la…DSP

Managerul general al celor de la FSCB trăiește în România și, teoretic, ar trebui să fie la curent cu cazurile similare din fotbal judecate diferit de DSP-urile din teritoriu, care uneori interpretează altfel legea. Cel puțin la nivelurile ligilor doi și trei au fost o grămadă de cazuri când DSP-urile din anumite județe au dat undă verde pentru disputarea diferitelor competiții, meciuri, la câteva ore după descoperirea cazurilor de infectare cu COVID în cadrul echipelor de fotbal, dar și din alte sporturi, pe când alte DSP-uri au oprit totul.

Chiar în Vest au fost cazuri similare interpretate diferit. DSP Arad nu le-a dat „verde” celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei să joace în Cupa României, după ce înainte cu o seară conducerea clubului informa instituția că are două cazuri de COVID în lot. În aceeași speță, ba chiar cu cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus, Ripensia Timișoara a obținut acceptul celor de la DSP Timiș să evolueze a doua zi, în Cupa României, contra celor de la Lipova. Tot în județul vecin, Poli (care și-a amânat meciuri în Liga 2-a din cauza infectărilor) a fost obligată să joace, tot în Cupă, contra Ghirodei, care – de asemenea – a fost descoperită în preziua meciului cu zece cazuri de COVID.

Avem și un exemplu din handbal la Arad. Fetele de la Crișul, care între timp s-au retras din Liga Florilor, nu au fost lăsate să plece spre turneul de la Ploiești de DSP Aradm după ce anunțaseră înainte cu o zi că au cazuri de jucătoare pozitive cu COVID. Acestea aveau să piardă la „masa verde” meciul cu Clujul, echipă care, la rândul ei, a avut probleme cu infectările, dar care primise aviz favorabil din partea DSP Cluj să plece spre Ploiești.

Caz elocvent și în Il Calcio

Chiar și în Italia, unde investițiile în fotbal sunt imense și deci interesul pentru competiție e major, a existat un caz ce a împărțit suporterii în două. Napoli a avut doi fotbaliști infectați înainte de meciul cu Juventus și DSP-ul teritorial (ASL) le-a interzis deplasarea la Torino. Inițial, Federeația le-a dat meci pierdut la „masa verde” napoletanilor, dar, la recurs, echipa lui Gattuso a primit șansa de a rejuca meciul, fiindcă toată responsabilitatea a căzut pe umerii celor de la ASL. Chiar dacă Federația italiană, ca și cea din România are, la rândul său, reguli stricte privind nedisputarea unui meci oficial din cauza infectărilor cu COVID.

„Bătrâna Doamnă” s-a acoperit de avize

Cei de la UTA au cunoscut riscurile la care s-au expus în momentul în care au călătorit în Ungaria pentru testul cu Szgedul și tocmai de aceea s-au umplut de hârtii, avize din partea DSP Arad. Chiar directorul acestei instituții, Horia Timiș, a recunoscut public că: „Oficialii celor de la UTA au spus că e competiție, iar noi considerăm competiție un meci amical disputat în altă țară. Pe baza acestui fapt s-a decis că nu se discută despre carantină”. Mai departe, toate discuțiile legate de noțiunea de competiție sunt inutile din moment ce DSP Arad a dat toate avizele favorabile pentru un meci, care, oricum, nu a ridicat niciun fel de riscuri. Toți utiștii deplasați la Szeged au avut rezultate negative COVID, la testele făcute miercuri, adversarii maghiari, de asemenea, iar toată deplasarea a durat patru ore, cu tot cu cele 90 de minute ale amicalului. Mai mult, delegația utistă nu s-a oprit niciunde pe teritoriul Ungariei, în afara bazei sportive din Szeged. Iar dacă ne referim strict la lege, avem mai sus destule exemple (și au mai fost multe altele) prin care aceasta a fost interpretată după bunul plac de DSP-urile de pe teritoriul României și nu numai.

0
0

Articolul Meme Stoica o bagă la mijloc pe UTA pentru scăpa de emoțiile carantinării la revenirea din Turcia, dar FCSB depinde exclusiv de decizia DSP București! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*