Mera cadorisește înaintea pauzei Sibiul, rămas lider: Hermannstadt – ASU Politehnica 1-0

Fără principalul Bogdan Andone pe banca tehnică, ci în tribună, completându-și etapele de suspendare, dar susținută de o consistentă galerie de sute de fani, care la rândul ei a sprijinit printre altele prin uriașe bannere și cauza alb-vișinie, ASU Politehnica s-a străduit pe alocuri cu periculozitate să încurce calculele liderului nou-promovat AFC Hermannstadt, însă o unică mare eroare defensivă comisă în careul mic la o banală centrare cu 4 minute înaintea pauzei a fost suficientă pentru ca sibienii să-și recapete fotoliul fruntaș preluat peste noapte de ASA.

Gazdele în alb-roșu de pe Cibin au profitat în minutul 41 al jocului cădere de cortină peste etapa a 7-a în Liga 2 de greșeala fundașului căpitan ”violet” Ioan Mera, care s-a retras în centrul careului mic pentru a respinge un balon centrat de pe dreapta de fundașul lateral Tătar spre brațele portarului Dur-Bozoancă, altfel salutar în mai dese intervenții în prima parte, incomodarea servindu-i mingea pe tavă lui Bogdan Rusu, care a îndeplinit din preajmă o simplă formalitate, lat cu stângul în stânga tânărului sosit de la FC Viitorul și în plasă: AFC Hermannstadt – ASU Politehnica 1-0 (1-0).

Doar întâmplarea a făcut ca tabela de marcaj a arenei sibiene cu tribuna acoperită plină să se modifice după o repriză întâi dominată de gazdele la rândul lor fără antrenorul principal pe bancă, timișoreanul Alexandru Pelici ispășindu-și suspendarea în tribuna opusă, însă o nesincronizare defensivă a dublei câștigătoare în precedentele runde a menținut liderul de pe Cibin al Ligii 2 măcar încă o etapă în frunte, după ce prelua șefia duminica trecută în Gorj.

AFC Hermannstadt, care trecuse până acum acasă cu 3-0 de CS Balotești, 2-1 de Dunărea Călărași și 2-0 de UTA, ar fi putut deschide scorul în câteva rânduri până la faza ce n-a spus nimic înaintea pauzei, însă Cosmin Dur-Bozoancă și-a păstrat și pe Cibin bunul obicei adoptat cu o săptămână înainte la debutul pe ”Știința”, când nu încasa gol în victoriosul 1-0 cu CS Mioveni, prim meci din actuala campanie în care ”violeții” nu scoteau balonul din propria plasă.

Alerți, iuți și mai dinamici, cu predilecție pe flancul stâng, sibienii au început suficient de avântat meciul pentru păstrarea șefiei Ligii 2, mânați de la spate și de vuietul tribunei, traseele vămuite de Lupu cu destinația Neagu căutând repetitiv breșa ideală.

În replică, alb-violeții, care l-au retitularizat pe Stancu în locul lui Plămadă, acoperindu-se cu Krausz și Poparadu, l-au încercat pe Căbuz prin tentativa de la distanță a lui Taub dar și capul lui Bilia la un corner de pe stânga, reluat de la bara a II-a pe colțul scurt și deturnat într-un alt corner, spre mijlocul reprizei I.

Mai preocupat a fost însă Dur-Bozoancă, respingând cu ambele palme o lovitură de cap a vârfului Neagu după o altă centrare de pe stânga, după ce în prealabil mai scotea și un șut pe umărul stâng, pe jos, spre colț.

Tânărul sosit de pe litoral a fost apoi atent și în minutul 24 la șutul lui Petrescu iar în minutul 29 chiar providențial în fața aceluiași Neagu, după o ideală așezare tot de pe stânga, atacantul lui Pelici nefiind însă pe piciorul său forte, deși demarcat într-o poziție perfectă în centrul careului.

Diagonalele schițate de Pelici le-au dat și în continuare bătăi de cap timișorenilor în căutări de întăriri defensive, doar că Lupu sau Petrescu n-au concretizat, finalul primei părți remarcându-l din nou pe Dur-Bozoancă dar scoțându-l la rampă și pe Mădălin Stancu, cu o reluare peste bară în prelungiri, la mingea expediată de Predescu.

Abordând deja mai precaut partea secundă, într-o modificare de partitură, sibienii le-au permis celor de pe Bega să se desfășoare mai dezinvolt, iar Andone a adulmecat oportunitatea, injectând sânge proaspăt în minutele 53 și 65, Plămadă și Staicu, în căutarea egalării.

Ușor în contratimp, gazdele au început să strângă cartonașe galbene dar și faze fixe, mai puțin una, vehement solicitată din tribună la o mână a lui Krausz în suprafața de pedeapsă la mijlocul reprizei a doua. AFC Hermannstadt părea a fi deja cu ochii pe ceas iar ultima pătrime a disputei de pe Cibin a căpătat tente alb-violet, Staicu, Bădăuță, Plămadă și din nou Bădăuță având ocazia golului între minutele 82 și 88, ba chiar și ulterior, de două ori în prelungiri, când Krausz a trimis puțin pe lângă colțul protejat de Căbuz iar amfitrionii au fost nu departe de… autogol, cu același Bădăuță prin preajmă.

ASU Politehnica nu i-a stricat socotelile fruntașei pregătite de timișoreanul Pelici dar nici departe n-a fost, ca o explicație pentru poziția ierarhică net favorabilă în comparație cu cea deținută de ”violeți” anul trecut pe vremea aceasta, dar și ca un indiciu că nici o formație din Liga 2 nu se detașează cu adevărat prin prestația pe întregul interval al unei întâlniri de nota îndoielnică a întrecerii. Sibienii și-au creat ocaziile de a se desprinde dar nu le-au fructificat, sfârșind prin a tremura în fața oaspeților cu șansa a doua, și care ”violeți” pot de-acum spera la mai bine, în duelurile cu ilfovenele, acasă cu CS Balotești respectiv la Afumați, pe când Pelici și elevii săi, fără a avea după pauză față de lideri, preiau în grijă ecuații moldave.

*

AFC Hermannstadt: Căbuz – Tătar, Crișan, Stoica, Pamfile – Dîlbea – cpt., Boboc – Petrescu, Rusu (84, Cîrstean), Lupu (65, Herghelegiu) – Neagu (75, Neacșa).

Rezerve: Moldovan, Criştiu, Popa, Pîrvulescu.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Krausz, Poparadu (86, Crișanov) – Sorescu, Stancu (65, Staicu), Predescu (53, Plămadă) – Bădăuță.

Rezerve: Fişteag – Giuricici, Ghinescu, Coadă.

 

Cartonașe galbene: Stoica (30), Boboc (55), Tătar (60), Dîlbea (85) / Motreanu (81).

 

The post Mera cadorisește înaintea pauzei Sibiul, rămas lider: Hermannstadt – ASU Politehnica 1-0 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*