Mergem la Timișoara! Biroul de înmatriculări auto din Lugoj închis din cauză că funcționarii sunt acuzați că au luat șpagă

Lugojenii sunt nevoiți, din nou să ia drumul Timișoarei, pentru a-și rezolva problemele legate înmatricularea mașinilor,  după ce biroul din Lugoj a fost închis, pentru că Serviciul de Înmatriculări din Timișoara nu mai are personal de specialitate disponibil.

Motivul închiderii biroului lugojean este legat de faptul că zece angajați, printre care și cei care făceau naveta la Lugoj, au fost ridicați la începutul săptămânii de ofițerii Direcției Generale Anticorupție sub acuzația de luare de mită.

În data de 14.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 10 inculpați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 C. pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. În fapt, s-a reținut că în perioada 23.01.2021 – 22.05.2021, inculpații – în calitate de funcționari publici (agenți de poliție) în cadrul D.R.P.C.I.V. Compartimentul Înmatriculare și Evidență Vehiculelor Rutiere Timișoara – în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătura cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua și elibera în mod preferențial (“peste rând”) documentele pentru înmatricularea de vehicule”, conform Parchetului Tribunalului Timiș.

Cei zece agenți de poliție pretindeau sume cuprinse intre 20 și 100 de lei, pentru rezolvarea mai rapidă a unor dosare de înmatriculare a mașinilor. În numai patru luni, cei zece agenți au adunat 100.000 de lei. Ei au luat mită, în total, de 384 de ori. Cert e că lugojenii mai pierd un serviciu extrem de util, pe lângă cel de eliberare a pașapoartelor, închis tot din lipsă de personal. Cel de înmatriculări funcționa săptămânal, în zilele de marți și joi, între orele 9,30 – 14,30, putând fi rezolvate problemele legate de înmatriculare, transcrierea dreptului de proprietate a vehiculelor, radierea lor, eliberarea duplicatului după certificatul de înmatriculare deteriorat, furat, pierdut etc, eliberarea certificatului de înmatriculare, modificări date vehicul, proprietar, eliberare autorizații provizorii de circulație și eliberarea unor noi plăcuțe cu numere de înmatriculare în cazul pierderii, furtului sau deteriorării lor.

Articolul Mergem la Timișoara! Biroul de înmatriculări auto din Lugoj închis din cauză că funcționarii sunt acuzați că au luat șpagă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*