Meszar anunță (cam) șapte plecări și cinci achiziții, plus: „Emoții zero privind sesizarea secretarului general al FRF, UTA e absolvită de vină, am demonstrat cu acte”

Majoritatea fotbaliștilor UTA-ei și stafful tehnic au părăsit deja Aradul pentru a petrece o binemeritată vacanță, prima mai lungă de o săptămână din mai 2020 încoace. În schimb, pentru conducerea clubului arădean urmează o perioadă destul de încărcată și asta pentru că e de format lotul pentru sezonul următor al Ligii I. Sunt destule contracte de reînnoit, căci la ora actuală doar Shlyakov, Roger jr, Vorobjovas, Peteleu, Petre, Antal, Isac, Miculescu, Negoescu și Hrezdac mai legați oficial de „roș-albi”.

Laszlo Balint a tranmis lista cu fotbaliștii pe care și-i mai dorește în continuare sub comandă, iar „oficialii” clubului trebuie să concretizeze negocierile în zile ce urmează. „Pentru noi urmează în primul rând prelungirea contractelor cu jucătorii pe care ni-i dorim în continuare alături de noi, dar vom încheia înțelegeri și cu noile achiziții ochite deja de noi. Nume nu vă pot da, dar am cam fi vorba de vreo șapte despărțiri și cam cinci veniri”, a spus Alexandru Meszar, care a vorbit și despre obiectivul sezonului ce urmează:  „Având în vedere că vom avea un campionat mai greu decât cel încheiat zilele trecute, ne propunem o clasare mai bună. De ce nu, aceasta ar putea coincide cu intrarea în play-off”. 

În ultimele zile, unii suporteri s-au arătat îngrijorați de acțiunea lui Radu Vişan, secretarul general al FRF, care a sesizat Comisia de Disciplină în cazul în care Drăgan și Grădinariu au fost trimişi în judecată de DNA în așa-zisul caz „Valiza 2”, încercând să o bage, astfel, și pe UTA la mijloc. „Avem zero emoții, deoarece din punctul nostru de vedere cazul este închis. Am și prezentat documente încă de acum două săptămâni în care UTA este absolvită de orice vină de DNA în acest caz și acest lucru e singurul  care contează”, a mai explicat Meszar.

Prezent la campania de vaccinare a arădenilor, organizată de Primărie chiar la stadionul UTA-ei, șeful „Bătrânei Doamne” a vorbit și despre prevederile noului protocol ce face referire la fotbaliști, dar și la suporteri. „Acum este clar, cine este vaccinat dintre antrenori, jucători și stafful auxiliar nu se va mai testa anti-Covid. Dar, noi ca și conducere a clubului nu putem obliga pe nimeni să se vaccineze, nu aveam această calitate. Nu suntem autorități, în schimb putem face o recomandare, prin Federație sau Liga Profesionistă de Fotbal.  În ceea ce privește suporterii, în momentul de față pe stadion au acces doar vaccinați sau testați PCR sau antigen cu cel mult 72 de ore, respectiv 24 de ore înainte de un eveniment sportiv”, a afirmat Meszar.

După declarațiile de săptămâna trecută ale președintelui Johannis și a prim-ministrului Cîțu, clubul UTA a făcut toate demersurile posibile să joace meciul cu Gaz Metan Mediaș cu suporteri în tribune. Până la urmă, nu au primit acceptul auorităților, care au invocat absența protocolului comun dintre Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului. „La meciul cu Gaz Metan, am fost pregătiți să ne testăm abonații care nu au beneficiat de niciun meci în contul prețului plătit în vara anului trecut. Era, oarecum, o recompensă din partea noastră. Din păcate, autoritățile nu ne-au permis să organizăm ultimul meci acasă nici măcar cu 25% din public și regretăm acest fapt. Mai departe, nu ne putem angaja la cheltuieli cu testările pe o perioadă lungă de timp, începând cu sezonul viitor”, a mai afirmat Meszar, dând – bineînțeles – de înțeles că suporterii care nu se vor vaccina își vor suporta singuri cheltuielile cu testările PCR sau antigen.

0
0

Articolul Meszar anunță (cam) șapte plecări și cinci achiziții, plus: „Emoții zero privind sesizarea secretarului general al FRF, UTA e absolvită de vină, am demonstrat cu acte” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*