Meszar, despre înregistrările ce o exonerează pe UTA de vină în cazul instrumentat de DNA: ”Îmi pare rău, știi cum sunt ardelenii, căpoși, nu pot să îi fac!”

UTA a ajuns în bătaia puștii la nivel național pentru că „oficiali” ai cluburilor care au contraperformat în sezonul 2020-2021 al Ligii I vorbesc despre un așa-zis caz de mită despre care nu știu aproape nimic. Adică au aflat din comunicatul DNA că doi „oficiali” ai arădenilor au fost trimiși în judecată pentru că au încercat să o stimuleze pe Foresta în confruntarea cu Sepsi, din 2017 și le-a ajuns la urechi și despre o posibilă implicare și a arbitrului acelei întâlniri. Iar de aici, Bogdan Mara sau Dani Coman, conducătorii ai Astrei, care ar trebui să meargă la rândul lor în Liga 2-a cu echipa, vorbesc despre o „speță” similiară cu cea în care FC Argeș a fost retrogradată pe mana lui Cornel Penescu, în cazul „Mită pentru Arbitri”.

Doar că, bineînțeles, cei doi, dar și cei care au preluat și au rostogolit mesajul lor nu cunosc detalii din dosar. Iar DNA-ul nu ar fi scos din culpă clubul UTA prin acel comunicat prezentat în urmă cu două săptămâni de arădeni, dacă ar fi existat dovezi de corupție. Astăzi, Alexandru Meszar a explicat băbește despre ceea ce ar fi vorba în speța în care „Bătrâna Doamnă” e amenințată cu retrogradarea. „Un grup care se ocupa cu tot felul de lucruri mai puțin onorabile, condus din București de un președinte de AJF, a încercat să <<ajute>> diverse cluburi care aveau obiective, iar UTA a căzut în plasa acestui grup. Grupul a fost urmărit de autorități, iar clubul nostru, din păcate, a căzut în plasa acestui grup. S-a lucrat foarte mult la acest dosar, autoritățile au investit foarte mult în acest dosar, de aceea a trebuit să și trimită pe cineva în judecată, pentru a justifica cheltuielile statului. Au fost foarte multe ascultări, descinderi și așa mai departe. Norocul nostru este că stenogramele sunt în favoarea noastră. Un membru al grupului l-a sunat pe șeful din București și i-a spus <<Îmi pare rău, știi cum sunt ardelenii, căpoși, nu pot să îi fac!>>. Iar șeful de la București spune <<Adu-i încoace, că îi rezolv eu! >>. Bineînțeles, nu a avut loc nici o discuție mai departe. Clubul nostru a căzut în plasă pentru că a acceptat niște discuții inițiale cu acest grup. Eu nu am știut de aceste tatonări, nici măcar cei doi oficiali nu au discutat cu membrii grupului”, a spus în această dimineață părintele proiectului UTA la GSP TV.

Tot Coman și Mara au susținut în declarațiile lor că așa-zisă „speță UTA” va ajunge chiar astăzi pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. „Nu îmi e teamă deloc, pentru că nici nu există o ședință programată astăzi la FRF în privința acestui caz. Putem spune că este un fake-news. Apoi, acum aproximativ două săptămâni am primit o notificare de la DNA prin care UTA a fost clasată, așadar absolvită de orice fel de problemă sau învinuire și din acest motiv nu avem vreo emoție. Sunt sigur pe ce spun, UTA nu are nici o implicare în acest caz, de asta a și fost achitată și urmează să fie achitați și cei doi angajați ai clubului. UTA ar trebui să continue în Liga 1 fără vreo problemă, din păcate unii dintre competitorii acestei ligi nu știu să piardă, deși ar trebui să fie o calitate normală în sport”, a adăugat Meszar.

Altfel, Astra a aflat cu tristețe că nu e printre echipele ce vor disputa barajul de menținere / promovare în Liga 1, ci după tragerea la sorți de astăzi de la Casa Fotbalului au rezultat următoarele prime manșe: Dunărea Călărași – FC Voluntari și CS Mioveni – AFC Hermannstadt.  Aceste jocuri se dispută pe 29 mai, iar returul e programat pe 2 iunie.

0
0

Articolul Meszar, despre înregistrările ce o exonerează pe UTA de vină în cazul instrumentat de DNA: ”Îmi pare rău, știi cum sunt ardelenii, căpoși, nu pot să îi fac!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*