Metode simple prin care poți verifica dacă o firmă este de încredere

Siguranța și securitatea în afaceri este o preocupare crucială pentru foarte mulți antreprenori. Cu toate că încă sunt companii care nu-și verifică partenerii de afaceri înainte de a semna un contract, știm cu toții că multe business-uri păguboase au fost inițiate doar pe baza intuiției, prieteniei sau recomandările cunoscuților.

Din păcate, lipsa verificărilor preliminare îți poate genera numeroase probleme financiare sau juridice, de aceea este esențial să stabilești dacă companiile cu care lucrezi sunt de încredere, își respectă obligațiile de plată, pot genera oportunități de business ori au o situație financiară bună. Iată câteva metode simple prin care poți evalua credibilitatea partenerilor tăi:

Accesează site-ul Ministerului de Finanțe

Înainte de a afla orice alte informații despre societatea cu care intenționezi să lucrezi trebuie să verifici personalitatea juridică a acesteia. Pe site-ul Ministerului de Finanțe poți obține informații despre orice firmă, pe baza codului unic de înregistrare sau a denumirii acesteia. În acest fel, vei afla dacă partenerul de afaceri este înregistrat ca operator de piață, dacă își desfășoară activitatea în mod legal ori dacă este sau nu plătitor de TVA.

Verifică bonitatea firmei cu care vrei să faci afaceri

Chiar dacă verificarea credibilității societăților comerciale nu reprezintă întotdeauna o sarcină ușoară, o cercetare efectuată în mod corect poate conduce la crearea unor parteneriate loiale pe termen lung. Pentru a descoperi mai multe lucruri ce țin de bonitatea firmei cu care vrei să faci afaceri este important să cunoști detalii despre Centrala Incidentelor de Plată. Această structură este specializată în colectarea, stocarea și centralizarea tuturor datelor ce țin de incidentele la plată ale persoanelor juridice și te poate ajuta să eviți situațiile financiare nedorite. Parte a Băncii Naționale a României, Centrala Incidentelor de Plată (CIP) administrează informațiile referitoare la titularii de cont cu cecuri, cambii și bilete la ordin care nu și-au plătit datoriile către diverși parteneri de afaceri. Prin urmare, printr-o verificare atentă ai șansa de a verifica bonitatea firmei cu care intenționezi să colaborezi și de a afla dacă înregistrează incidente majore de plată sau și-a îndeplinit fără niciun fel de probleme toate obligațiile de plată.

Caută informații pe platformele specializate

În prezent, este foarte ușor să afli anumite detalii despre firmele cu care lucrezi deoarece internetul este o sursă nelimitată de informații din orice domeniu. Pe lângă faptul că există tot felul de aplicații, forum-uri și pagini dedicate fiecărei industrii în parte, poți afla datele care te interesează și de pe platformele web care monitorizează firmele. Prin crearea unui simplu cont ai posibilitatea de a accesa informații referitoare la situația financiară a potențialilor colaboratori, starea de insolvență, asociați, administratori, achizițiile publice, dosarele din instanță, garanțiile mobiliare sau chiar incidentele de plată. În doar câteva minute ai posibilitatea de a analiza temeinic o companie și să te hotărăști dacă este benefic sau nu să derulezi afaceri cu aceasta.

Analizează recenziile companiei cu care vrei să lucrezi

Feedback-ul pe care clienții l-au oferit firmelor cu care intenționezi să colaborezi este extrem de important pentru tine. Poți găsi informații prețioase pe paginile de social media ale societăților ori pe site-urile companiilor, detalii referitoare la anumite situații și modul în care potențialii tăi parteneri de afaceri au găsit soluții pentru diverse probleme. Astfel de date îți oferă un rezumat despre ceea ce înconjoară compania, despre reputația acesteia și felul în care este văzută în mediul de afaceri de clienți și furnizori. Fără îndoială, atât aspectele pozitive cât și cele negative influențează într-o mare măsură credibilitatea unei firme.

Atunci când intenționezi să demarezi o colaborare cu un partener de afaceri trebuie să ai o imagine clară asupra istoricului său în mediul de business. În acest fel, poți să eviți să lucrezi cu firmele neserioase care îți pot crea probleme de ordin financiar. Mediul economic este instabil, iar bonitatea colaboratorilor are un impact deosebit asupra fluxului continuu al unei companii în ceea ce privește încasările, investițiile, dezvoltarea societății sau plățile de capital.

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/

 

Articolul Metode simple prin care poți verifica dacă o firmă este de încredere apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*