Michael Matthews relanseaza lupta pentru tricoul verde, dupa al doilea sau succes in Turul Frantei 2017! In continuare, Froome isi tine la distanta urmaritorii

Australianul Michael Matthews (Sunweb) a castigat marti etapa a 16-a din Turul Frantei 2017, intre Le Puy en Valey si Romans sur Iserea doua sa victorie in actuala editie, iar cu cele 30 de puncte pentru acest succes, la care s-au adaugat alte 20 de la sprintul intermediar, s-a apropiat la doar 29 de puncte de germanul Marcel Kittel, lider in clasamentul celor mai buni sprinteri. Pe podium acestei etape s-au mai clasat norvegianul Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), din nou al doilea, dupa infrangerea de pomina cu… 7 milimetri in fata lui Kittel, si germanul John Degenkolb (Trek).

Kittel nu se simte bine in aceasta perioada, chiar daca cele 5 succese de pana in actuala editie, pareau suficiente pentru a ramane cu trocoul verde si la Paris. Neamtul se cam taraste de vreo 3 etape in coada plutonului, cum a facut-o si marti, cand a venit din nou “la felinare”, cu o intarziere enorma, astfel ca, acum, la poalele Alpilor, s-ar putea sa-l vedem si pe aruncand prosopul. De altfel, putem vorbi de turul abandonurilor de soi in serie, ultimul, inaintea etapei a 16-a, fiind belgianul Philippe Gilbert, victima gastro-enterocolitei.

A fost o etapa dificila din punct de vedere al conditiilor meteo, nu mai putin de trei rutieri din Top 10 au pierdut timp din cauza unei ”borduri” create de Team Sky, cu aproximativ 13 kilometri înainte de final. Alberto Contador a iesit chiar si din Top 10, locul lui fiind luat de Nairo Quintana.

La „general”, Froome conduce tot cu 18 secunde in fata italianului Fabio Aru (Astana), cu 23″ fata de francezul Romain Bardet (AG2R) si cu 29″ avans fata de columbianul Rigoberto Uran (Cannondale).

Miercuri este una dintre cele 2 zile in care, practic, se mai poate incerca ceva decisiv pentru victoria finala, etapa a 17-a, La Mure – Serre-Chevalier (183 km), avand doua dificultati majore, in Alpi, catararile de categorie speciala de la Croix-de-Fer (24 km lungime!) si de pe Grand Galibier, la 2.642 m altitudine, cu o sosire pe un fals-plat in urcare.

CLASAMENTUL ETAPEI

 

CLASAMENTUL GENERAL

The post Michael Matthews relanseaza lupta pentru tricoul verde, dupa al doilea sau succes in Turul Frantei 2017! In continuare, Froome isi tine la distanta urmaritorii appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*