Microbuze electrice pentru transportul școlarilor la Lugoj și localitățile aparținătoare

Primăria Municipiului Lugoj a comunicat că intenționează să achiziționeze microbuze electrice pentru transportul public din oraș, după ce varianta anunțată la începutul acestui an, prin care se dorea închirierea unor autobuze second-hand a fost scoasă din calcul.
În condițiile în care parcul actual de transport gestionat de Meri­dian 22 este într-o stare precară, având puține mijloace de transport care pot fi puse în circulație, pe de-o parte, iar pe de altă cele nouă autobuze electrice promise de Mi­nis­terul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au o per­spec­tivă neclară, sistemul de transport municipal are nevoie de o alter­nativă.

Pentru a găsi soluția adec­vată primăria a solicitat un studiu de oportunitate.

“Trebuie să găsim o variantă de îmbunătățire a sistemul de transport public. La ora actuală suntem foarte deficitari la acest capitol, cu foarte puține mijloace de transport pe care să le putem folosi. Până se va implementa proiectul cu cele nouă autobuze electrice va trebui să găsim o soluție. O flotă bazată pe micro­buze ar fi mai ieftină. Nu mai pu­tem continua cu autobuzele vechi sau cu cele second-hand, pentru că va trebui să respectăm normele de mediu, nimeni nu o să ne mai lase să circulăm cu ce avem acum. De aceea am solicitat un studiu de oportunitate care să ne dea dimensiunea necesarului de transport. Adică, prin acest studiu vom vedea câte mijloace de transport ne trebuie. Transportul public în Lugoj este necesar mai ales pentru școlari. Intenția noastră este să avem 4-5 microbuze electrice de capacitate 22+1 locuri”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojul.

La ora actuală în curtea Meridianului se află în stare de funcționare un autobuz articulat de peste 150 de locuri, un microbuz de 16 locuri și alte două autobuze închiriate de 52 de locuri.

Articolul Microbuze electrice pentru transportul școlarilor la Lugoj și localitățile aparținătoare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*