Miculescu a îngropat Dinamo cu prima sa reușită din Liga 1: „Un moment special pe care nu-l voi uita toată viața, îi mulțumim și lui Dragoș Balauru”

Pentru a doua oară într-un sezon, UTA a învins-o pe Dinamo în „Șoseaua Ștefan cel Mare” și este și mai face un pas hotârât spre îndeplinirea obiectivului, menținerea în Liga 1. Paradele lui Dragoș Balauru au fost decisive pentru a apăra prima reușită în elită a lui David Miculescu (19 ani). Acesta nu mai marcase într-un meci oficial pentru arădeni din luna iulie a anului trecut, în eșecul intern din play-outul Ligii a 2-a, 1-2, cu Rapid.

„Gol împotriva unei echipe de mare tradiție, într-un moment foarte important al campionatului”

În Liga 1, „decarul” arădenilor debutase tocmai contra „câinilor roșii” la București, iar cele mai importante ocazii ale sale de a sparge gheața le-a avut tot în urma unor loviuri de cap, respectiv bara cu Hermannstadt și reluarea din finalul disputei cu FCSB parată de Vlad. De această dată, juniorul „Bătrânei Doamne” a plasat balonul acolo unde norvegianul Kongshavn nu a putut ajunge, centrarea aparținându-i rusului Shlyakov. „E un sentiment unic, un moment special pe care nu-l voi uita toată viața. Mi-aș fi dorit ca acest prim gol al meu să vină mai repede, poate chiar am fi ajuns în play-off dacă aș fi marcat cu Sibiul sau cu FCSB, dar mă bucur că s-a întâmplat și acum. Am înscris împotriva unei echipe de mare tradiție, într-un moment foarte important al campionatului pentru noi, sper să mai legăm și alte victorii. Stăm destul de bine în clasament, dar încă  mai avem nevoie de puncte, vom face totul să mai luăm și sâmbătă trei cu Hermannstadt acasă”, ne-a declarat Miculescu.

Poate a vrut Dumnezeu să răzbun alte ocazii mari avute tot cu capul”

Crescut de la 15 ani de UTA la grupa lui Sandu Gaica, David Miculescu a dat cel mai bun randament în spatele vârfului, post pe care s-a afirmat și în Liga 2-a. Ieri, contra lui Dinamo, tânărul utist a reapărut în mijloc, însă după 25 de minute, Laszlo Balint l-a trecut din nou în banda dreaptă. La gol, a apărut din acea zonă, câștigând fără probleme duelul fizic cu Filip. „M-am simțit foarte bine în ambele poziții. În spatele atacantului am jucat de la juniori, iar pentru a-mi face treaba și în partea dreaptă m-am antrenat mult și cred că acest lucru începe să se vadă. Chiar dacă nu sunt tocmai mic ca înălțime nu mi-am imaginat că primul mei gol în Liga 1 îl voi da cu capul, dar mă bucur că a ieșit așa. Poate așa a vrut Dumnezeu să răzbun și acele ocazii mari avute tot după lovituri de cap. Golul e gol, cu atât mai mult cu cât au venit și cele trei puncte, dar pentru asta trebuie să-i mulțumim cu toții și lui Dragoș Balauru, căci a fost impecabil în poartă. A apărat și un penalty într-un moment cheie al jocului, dar ne-a scos și în final”, a adăugat utistul.

Pentru familie și suporterii UTA-ei, de ziua clubului

Tatăl lui David, Vali Miculescu, a promovat cu UTA în Liga 1 în 2002, dar nu a continuat în „alb-roșu”, ci a trecut granița la Elore Bekescsaba, în elita fotbalului maghiar. „Bineînțeles că am vorbit cu tata imediat după meci, era foarte bucuros pentru mine și el și mama. Chiar aș vrea să le dedic acest prim gol în Liga 1, căci m-au susținut și mă susțin de mic și știu cât s-au consumat în unele momente când, poate, nu am avut evoluții atât de bune. Totodată, le dedic acest  gol toți suporterilor UTA-ei,  mai ales că această victorie frumoasă a venit la două zile după aniversarea de 76 de ani a clubului. În ceea ce mă privește, simt că am ceva mai multă încredere, un moral bun și aș mai dori să am și alte realizări în acest play-out, dar cel mai important este să ne îndeplinim obiectivul cât mai repede posibil”, a încheiat „decarul” Bătrânei Doamne”.

Până ieri, David Miculescu nu a mai prins minutul 90 pe teren din postura titularului. În locul său a intrat Adi Petre, fotbalist care încă nu a marcat în Liga 1 pentru UTA.

FOTO: gsp.ro

0
0

Articolul Miculescu a îngropat Dinamo cu prima sa reușită din Liga 1: „Un moment special pe care nu-l voi uita toată viața, îi mulțumim și lui Dragoș Balauru” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*