Miculescu se prezintă la „naționala mică” cu două goluri în ultimele runde ale Ligii 1: „Era minutul 89 și am riscat să rămân în atac, ne-am făcut fericiți fanii”

David Miculescu (20 de ai) trăiește cele mai fericite momente din cariera sa. A marcat două etape la rând în contul UTA-ei în Liga 1 și a adus puncte de aur în contul echipei sale. După reușita cu capul cu Voluntariul, când i-a luat fața chiar puternicului Gabi Tamaș, tânărul mijlocaș al arădenilor a înscris în ultimul minut de joc al confruntării de la Mediaș și a sărbătorit victoria în peluza ocupată de galeria arădeană. Mai mult, între cele două confruntări, a și venit prima convocare la echipa națională de tineret, antrenată de Florin Bratu.

Vrea să dea totul cu Anglia și Georgia înainte de derby-ul cu Rapid

De altfel, fotbalistul UTA-ei este ultimul fotbalist care ajunge în cantonamentul „tricolorilor mici” mâine, înainte de prânz. „Mă duc la națională cu un alt moral, cu o altă încredere după aceste două goluri, primele pentru mine în acest campionat de Liga 1. Evident, bucuria este cu atât mai mare cu cât am adus puncte importante echipei mele și am făcut suporteri fericiți. Chiar i-am putut simți și azi la Mediaș pe fanii noștri cât de bucuroși erau pentru victoria cucerită in extremis, măcar nu au bătut degeaba atâta drum pentru a ne susține. Nici rezultatul de egalitate nu era foarte rău, dar venisem la Mediaș să câștigăm și era păcat să nu reușim la cum s-a jucat acest meci. Acum vreau să dau totul și în tricoul naționalei, în amicalele cu Anglia (n.a. vineri, ora 21, pe stadionul Steaua) și Georgia (n.a. marți, ora 21, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari) și apoi mă voi gândi doar la cum să batem și Rapidul. Va fi greu, căci și ei au o echipă bună, dar jucăm acasă, o să avem tot stadionul alături și trebuie să câștigăm pentru a mai urca un loc. Ne uităm la clasament și ne place ceea ce vedem, avem o echipă bună și un grup unit, sperăm să jucăm în acest an în play-off. Oricum, nu ne îmbătăm cu apă rece, suntem conștienți că mai avem mult de muncă, iar cel mai important meci e mereu cel care urmează”, ne-a declarat David Miculescu.

A ales bine să nu mai facă faza defensivă: „Puteam fi la mijloc sau în apărare”

În ultimele trei partide, Laszlo Balint l-a schimbat de fiecare dată pe tânărul său „decar” cu Damian Isac, dar acum a avut inspirația să-l lase în teren. Mai mult, l-a introdus în luptă pe pasatorul de la golul de trei puncte al UTA-ei, la Mediaș. „Chiar i-am mulțumit lui Liviu Antal pentru centrarea perfectă, era imposibil să ratez. În schimb, alta putea fi problema. Tot meciul am coborât și în apărare când nu aveam mingea, acum nu am mai făcut-o și am ales bine. Chiar înainte de faza golului m-am uitat la tabelă și am văzt că suntem în minutul 89 și am decis să risc, să rămân în atac. Băieții au recuperat mingea, faza s-a dezvoltat și am putut să apar la finalizare. Când mă gândesc că puteam fi la mijloc undeva sau în apărare…Mă bucur enorm că a ieșit așa, e o seară specială pentru mine și pentru întreaga echipă”, a adăugat Miculescu.

Tânărul mijlocaș al „roș-albilor” s-a întors împreună cu colegii săi la Arad, la bordul autocarului, iar marți dimineața zboară cu avionul spre București. Fotbalistul născut la Timișoara e ultimul fotbalist care ajunge sub comanda lui Bratu, care l-a învoit luni și pe Răzvan Ducan, care a apărat poarta Mioveniului în remiza din „Ștefan cel Mare” cu Academica Clinceni.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Miculescu se prezintă la „naționala mică” cu două goluri în ultimele runde ale Ligii 1: „Era minutul 89 și am riscat să rămân în atac, ne-am făcut fericiți fanii” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*