Mii de amenzi date şoferilor care au călcat pedala de acceleraţie mai mult decât prevede legea

Sancţiuni pentru astfel de abateri – şi în Prahova

 

În perioada 25 – 31 mai a.c., agenţii rutieri din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din ţară au desfăşurat mai multe acţiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv viteza, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor etc.
În acest context, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, au fost aplicate peste 45.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care aproximativ 16.000 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţínute 4.459 de permise de conducere. În marja acţiunilor de acest gen au acţionat şi poliţişii Biroului Rutier Prahova. Reamintim doar una dintre ele: „În perioada 24-30 mai a.c., s-a desfăşurat o amplă acţiune pe raza localităților Bucov, Valea Călugărească, Albeşti Paleologu şi Ciorani, aceasta vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special viteza excesivă.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost date 36 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 13.300 de lei, 25 dintre ele fiind aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză. Pentru neregulile constatate de către polițişti au fost reținute un certificat de înmatriculare și patru permise de conducere, dintre care unul pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice” (comunicat IPJ Prahova).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*