Mii de persoane s-au vaccinat la maratonul organizat de Primăria Ploiești, în weekend

V. Stoica

Mii de oameni s-au vaccinat în cadrul Maratonului Vaccinării, organizat de Primăria Ploiești, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor Prahova, zeci de medici, asistenți medicali, unii dintre ei voluntari, dar și cu studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila.
Până ieri, la ora 14.30, peste 3.500 de persoane se prezentaseră la centrul de vaccinare din incinta Stadionului Ilie Oană din Ploiești, pentru a primi prima doză a vaccinului de la Pfizer. Oameni de toate vârstele, de la adolescenți de 16 ani care s-au prezentat împreună cu părinții la vaccinare, dar și persoane trecute de 80 de ani și persoane greu deplasabile venite cu ajutorul rudelor, au venit la Ploiești din toate colțurile județului, dar și din alte zone ale țării, pentru a se vaccina.
Dacă, sâmbătă, nu a fost prea mare înghesuială, ieri, în ultima zi de maraton al vaccinării de la Stadionul Ilie Oană din Ploiești s-au adunat încă de dimineață sute de oameni dornici să primească prima doză de vaccin Pfizer.
Așa că ieri, în jurul orei 11:00, peste 100 de persoane se aflau la rând, însă intrarea în centrul de vaccinare cu șase fluxuri era relativ simplă, desfășurându-se fluent.
Prima acțiune de acest gen desfășurată non-stop într-o localitate din județul Prahova a fost una de succes, pentru că, inițial, organizatorii se așteptau să se prezinte la maratonul vaccinării până în 3.000 de persoane.
De menționat că rapelul va fi administrat tot la Stadionul Ilie Oană din Ploiești tuturor celor care s-au prezentat la vaccinare la centrul de la arena fotbalistică, în zilele trecute.
Pe de altă parte, incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, era ieri de 1,11 cazuri la mia de locuitori, iar două localități – Plopu și Poiana Câmpina – aveau peste trei cazuri la mia de locuitori și alte 15 localități aveau incidența peste 1,5 la 1000 de locuitori.
La nivel național, ieri s-au înregistrat doar 565 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, dintre care 32 în județul Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*