Milioane de lei pentru firmele de casa ale PSD. Firmele care asfalteaza Lugojul, Technocer, Axela si Compact se vor ocupa si de prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor judetene

Consiliul Judetean Timis a finalizat procedura de desemnare a firmelor care se vor ocupa de prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor judetene.Pentru atribuirea acestei activitati, a fost organizata licitatie deschisa, online in SEAP, iar reteaua de drumuri judetene a fost impartita in sase zone, dupa cum urmeaza:

· Zona I (zona de vest – Sannicolau Mare – 158, 2 km)
· Zona II (zona de nord – Timisoara-Pischia – 166 km)
· Zona III (zona de sud – Deta – 236,5 km)
· Zona IV (zona de sud-est – Buzias – 151, 5 km)
· Zona V (zona de nord-est – Bethausen – 170, 1 km)
· Zona VI (zona de est – Faget-Fardea – 285, 4 km)

Consiliul Judetean Timis, prin Directia Generala Tehnica, a demarat intreaga procedura de licitatie publica in vara acestui an, in 26 iulie fiind publicat anuntul necesar in sistemul electronic al achizitiilor publice.

In acest an au expirat contractele anterioare pe care Consiliul Judetean Timis le-a avut cu diferite firme pentru activitatea de deszapezire. Am demarat inca din aceasta vara intreaga procedura necesara pentru incheierea unui nou-acord cadru 2017-2021 si am respectat toate termenele legale necesare pentru desemnarea, prin licitatie publica, a firmelor care se vor ocupa de deszapezirea a peste 1.167 de km de drumuri judetene.”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

In urma finalizarii procedurii de licitatie deschisa, au fost incheiate, pentru zona V, cu SC COMPACT PRODUCT SRL, un acord-cadru, cu durata de 4 ani si un contract subsecvent pentru perioada 20 noiembrie 2017 – 15 martie 2018, cu valoarea de 1.108.565,18 lei. In cazul zonei VI (Faget-Fardea), castigatoare a licitatiei a fost declarata firma TECHNOCER SRL, urmand ca, respectand toate cerintele legale, in 28 noiembrie, sa fie incheiat atat acordul-cadru, cat si contractul pentru perioada iernii 2017-2018, a carui valoare este de 2.029.417,17 lei.

Deoarece pentru celelalte patru zone, au fost depuse contestatii la licitatii, iar solutionarea acestora poate insemna o perioada foarte lunga de timp, am decis sa organizam negociere directa cu toate firmele care au participat la licitatie si care au indeplinit criteriile tehnice cerute de noi prin caietul de sarcini. Negocierea s-a incheiat si avem semnate contracte si pentru zonele I, II, III si IV. Este vorba de contracte care inceteaza in momentul in care sunt solutionate contestatiile la licitatii. Durata maxima a acestor contracte este de patru luni. Consider ca suntem in grafic, in conditiile in care astazi avem finalizata intreaga procedura si avem contracte incheiate”, a mai spus Calin Dobra.

Astfel, de activitatea de deszapezire si combatere a poleiului de pe drumurile judetene se vor ocupa: Asocierea SC ELF ROAD SRL si SC INTECO HOLDING SRL (zona I; valoarea contractului este 1.190.416,49 lei), Asocierea SC ELDICLAU SRL si SC HOMESTRADE SRL (zona II; valoarea contractului este 1.272.092,40 lei), SC AXELA CONSTRUCTII SRL (zona III; valoarea contractului este 1.565.914,34 lei) si SC MNG TRANS SRL (zona IV; valoarea contractului este 1.387.360,75 lei).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*