Millenium Giarmata – AFC Hermannstadt II 3-3. Declarații Leucă, Piko

Astăzi a pornit la drum returul Ligii 3, programând la sfârșitul acestei săptămâni un total de doar 32 de meciuri în cele 5 serii ale eșalonului terț, tot mai puține dar în ton cu împuținarea întâlnirilor din Liga 2, opt la număr în runda din acest weekend, însă dacă ar fi să privești pe de altă parte prin prisma uneia dintre partidele de la ora 15, un joc binișor peste acest nivel valoric, cu multe goluri și chiar frumoase, lucrurile n-ar fi tocmai chiar așa de sumbre. Este vorba despre duelul de la Giarmata, dintre CS Millenium și ”satelitul” clubului sibian cu o secund-divizionară pe loc de promovare în Liga 1, încheiat 3-3 (0-1) după o răsturnare de scor de la 0-2 la 3-2 între minutele 50 și 66, egalarea survenind în prelungiri.

CS Millenium – AFC Hermannstadt II 3-3 (0-1) la Giarmata

În cazul unei victorii, longeviva grupare timișeană din seria vestică a ligii a III-a s-ar fi apropiat la un singur punct de a zecea clasată, echipă secundă a trupei din Liga 2, dar în cele din urmă CS Millenium a încasat din nou tot 3 goluri de la cei de pe Cibin, precum în meciul tur, adjudecat de ardeleni cu 3-1.

Se știe deja prea bine că returul în Liga 3 ar fi trebuit să înceapă vinerea trecută, însă starea vremii a dus la amânarea primei etape din sezonul de primăvară, jumătate secundă a ediției demarată în această după-amiază prin cea de-a doua rundă programată în 2018, fără însă ca datele problemei să se fi schimbat prea mult pentru alb-albaștrii din Giarmata, care și în tur porneau la drum tot cu o remiză cu goluri pe teren propriu, 2-2 cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei.

Astăzi a fost chiar 3-3, astfel încât s-au strâns aproape 6 ani de când CS Millenium n-a mai învins în prima apariție oficială la Giarmata după Anul Nou, de la un 3-2 cu Flacăra Făget pe 17 martie 2012. Ulterior, un 1-1 în primul meci acasă din 2013, tot cu CS Flacăra Făget, pe 8 martie, 3-3 cu ACS Știința Turceni pe 7 martie 2014, 0-3 cu CS Național Sebiș în 2015, 0-2 cu CS Măgura Cisnădie în martie 2016 respectiv 0-0 cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, anul trecut.

De la ora 15, pe un gazon foarte moale şi îmbibat cu apă al arenei ”Nicu Moraru”, s-au întâlnit ocupanta locului 12 și oaspeţii de pe zece în ierarhia Seriei a IV-a în liga a treia, rezultând un duel peste nivelul jumătății secunde a ierarhiei din eșalonul terț, pe de altă parte şi cu 6 cartonaşe galbene, mai neplăcut fiind faptul că arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul prestației competitoarelor iar Liviu Bălăcescu şi unul dintre asistenţi, Alexandru Ilie, au contrariat prin mai multe decizii controversate şi în contrast cu cele întâmplate pe teren: CS Millenium Giarmata – AFC Hermannstadt II 3-3 (0-1).

Drept urmare, ne întrebăm şi noi cu ce impresie o fi plecat oare de la meci observatorul delegat al FRF… Mai bucuroși trebuie că au plecat spre casă vizitatorii sibieni, care au smuls măcar un punct, după ce au condus la un moment dat cu 0-2, rămânând astfel neînvinși după un finish de tur cu victorii la rând, 2-1 la Bălești și chiar 4-0 acasă cu CNS Cetate Deva.

Prima repriză a fost dominată net de trupa lui Răzvan Leucă, în imposibilitatea de a-i folosi pe Radu Domşa şi Alexandru Cherecheş, ambii suspendaţi, respectiv Anagor, din motive nu foarte clare, dar CS Millenium a ratat din situaţii favorabile prin Marius Călin în minutul 2, când a şutat de la 16 metri razant cu transversala, Darius Buzdugan, în minutul 13, când a şutat de la 25 metri puţin pe lângă stâlpul din stânga, centrarea trimisă perfect în careu de Ghighilicea fiind reluată de Dorin Codrea cu capul din 8 metri însă mingea a trecut pe lângă vinclu. Era minutul 24 dar şi alte oportunităţi erau ratate cu seninătate…

A venit minutul 39, când Ghighilicea a fost cosit la 7 metri de poartă iar toţi se aşteptau ca arbitrul să acorde o lovitură de la 11 metri, chiar și oaspeţii mirându-se când i-a acordat cartonaş galben jucătorului gazdă, pentru simulare, însă nici vorbă de aşa ceva. Cu protestele aferente din partea gazdelor, dar fără succes.

Şi cum fotbalul nu te iartă, la prima ocazie a vizitatorilor, în minutul următor, aceștia au punctat prin Andrei Pop, cu un şut la colţul lung de la 14 metri, în urma unui contraatac pe flancul stâng: 0-1.

Putea fi 1-1 la pauză dar Beloescu a trimis mingea milimetric peste transversală la centrarea perfectă a lui Călin Marius, reluând cu capul de la 8 metri.

În mitanul secund, la numai trei minute de la reluare, oaspeţii au marcat golul doi prin Iulian Popa, cu un şut de la 18 metri direct în vinclu: 0-2.

Foarte decise după primirea acestor două goluri, gazdele nu s-au împăcat cu deficitul, atacând furibund poarta celor de la Hermannstadt II şi izbutind în doar 15 minute să întoarcă rezultatul în favoarea lor: 3-2. Mai întâi au obţinut o lovitură de la 11 metri pentru o tragere de tricou în careu, de către Bratu asupra lui Marius Călin, transformată fiind fără probleme de Ghighilicea cu un şut direct în vinclu: 1-2.

Apoi, în minutul 55, o lovitură liberă de la 30 de metri, executată de Marius Călin, a adus egalarea, după ce Stupu îi lua faţa portarului, contribuind la acest gol: 2-2. În minutul 60, Sabin Lupu a nimerit transversala cu un şut de la 18 metri, dar după această ratare a venit  rândul lui George Beloescu să înscrie cu un şut de la 20 de metri, direct în vinclu: 3-2.

Localnicii au trecut pe lângă golul patru prin ratările exasperante ale lui Rosenblum, în minutul 68, Marius Călin (min. 72) și Beloescu, cea mai clară, în minutul 77, singur de la trei metri, pe lângă poartă…

Din nou o fază controversată și în minutul 83, când Călin a fost faultat în careu de Cristiu dar arbitrul a trecut cu vederea această infracţiune cât se poate de vizibilă, fluieraşul din Gorj surprinzându-i pe toți cei prezenți la meci. Gazdele păreau a se îndrepta totuși spre o victorie muncită însă în cel de-al doilea minut din prelungiri sibienii au reuşit egalarea prin Robert Bratu, cu puţin noroc, şutând din careu, dintr-o învălmăşeală în care Stupu putea să respingă mingea. S-au arătat 4 minute de prelungiri dar alte patru aveau să curgă după egalare, însă fără a se mai întâmpla ceva.

O menţiune pe adresa lui Dorin Codrea, cel mai bun jucător de pe teren, și o alta în sensul că întreaga echipă a  gazdelor a dedicat acest punct jucătorului Darius Buzdugan, care a împlinit astăzi 23 de primăveri. Urmează pentru timișeni ieșirea la Sebiș, meciul acasă cu Internațional Bălești și deplasările la Cermei pe 28 ale lunii, în intermediara amânată, respectiv la Deva, la fine de martie…

*

CS Millenium: Robert Miklos – Sporin, Stupu, Buzdugan, Ştefănescu, Codrea, Rosenblum (min. 80, Rus), Călin, Ghighilicea, Pricop (min. 58, Stoica), Beloescu (min. 89, Grunţă).

Antrenor Răzvan Leucă.

Pe bancă: Nariţa / Berecki şi Moga.

Hermannstadt II: Baumann – Cristiu, Hodea, Bratu, Groza (min. 85, Scarlat), Cătinean, Popa, Lupu, Pop, Solomon (min. 67, Monea), Mucuţa (min. 75, Brandu).

Antrenor: Bogdan Piko.

Pe bancă: Iorgovan, Drăguşin, Giura, Morariu.

Au arbitrat: Liviu Bălăcesu (Tg. Jiu) – Ilie Alexandru (Bocşa) şi Daniel Humiţa (Armeniş). Observatori: Emil Arsa (Arad) şi Alin Lupu (Reşiţa).

+

Răzvan Leucă (antrenor Millenium): ”Din păcate, aşa-i la fotbal, ocaziile se răzbună! Am avut ocazii foarte clare dar băieţii mei le-au ratat foarte uşor, nu au putut fructifica nici din 6 metri. În schimb ei au marcat la primul şut pe spaţiul porţii. Una peste alta, cred că este un rezultat echitabil, cu toate că ocaziile mai mari au fost de partea noastră. Din păcate am avut şi doi de 11 metri neacordați de arbitru, aşa a considerat, că nu este, însă aţi văzut că şi ei s-au mirat că nu a dat arbitrul nimic, faulturi indiscutabile. Chiar din cer s-a văzut, nu a dat, asta este, rămânem cu un punct câştigat astăzi. Păcat că băieţii au muncit foarte mult astăzi, s-au dăruit exemplar pe un teren foarte greu, este un punct chiar foarte, foarte muncit. Am întâlnit un adversar bun, cu doi titulari de la prima echipă şi cu foarte mulţi tineri”.

Bogdan Piko (antrenor Hermannstadt II): ”Am avut 2-0 dar din păcate nu am ţinut de rezultat, însă totuşi ne bucurăm că am câştigat un punct, asta este. Sunt mulţumit de jucătorii mei, însă după golul doi am primit repede gol și am o echipă foarte tânără, fără experienţă, care a căzut puţin psihic. Însă sperăm că o să reglăm problemele care au apărut”.

Remize și în celelalte jocuri ale zilei în C4, CNS Cetate Deva – Internațional Bălești 0-0 și Șoimii Lipova – Gloria Cermei 1-1 (0-1): Vasinc 47 / Ianc 28. ACSO Filiași stă în această rundă a XVII-a iar celelalte 4 meciuri ale etapei se joacă sâmbătă de la ora 15, după programul de pe coloana datelor tehnice, incluzând și clasamentul la zi plus programul de săptămâna viitoare.

 

 

The post Millenium Giarmata – AFC Hermannstadt II 3-3. Declarații Leucă, Piko appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*