Millenium Giarmata leagă în premieră două succese în acest sezon, și ambele afară: 0-1 (0-0) la Deva

Abia a spart gheața în urmă cu 3 zile în etapa intermediară restantă prin a învinge în premieră în deplasare în acest campionat, și încă cum, printr-un 3-7 semnat la Cermei, iar alb-albaștrii timișeni au repetat isprava tot departe de propria arenă ”Nicu Moraru”, prin a încheia primul meci afară din ediția 2017-2018 fără a primi nici un gol, câștigând tot în fieful unei grupări mai bine clasate: CNS Cetate Deva – CS Millenium Giarmata 0-1 (0-0).

O altă premieră ține de reușita elevilor lui Răzvan Leucă de a lega două victorii consecutive, cu atât mai notabilă cu cât succesele au fost semnate în deplasare, în județe vecine, la gazde mai bine clasate, timișenii plusând așadar prin triumfuri un debut de retur cu remize cu goluri multe, 3-3 acasă cu ”satelitul” sibian respectiv 2-2 la Sebiș, confruntări în care erau de fiecare dată egalați în prelungiri. Cu alte cuvinte, o neînvinsă revelație a începutului de retur cu ale sale runde amânate din cauza vremii potrivnice. Iar dacă tot sunt în formă, cei din Giarmata nu pot decât să se bucure că și săptămâna viitoare sunt programate tot două etape, găzduind partidele cu nou-promovatele Internațional Bălești și ACS Șirineasa, liderul.

Victoria din etapa precedentă nu a fost așadar pur întâmplătoare, jocul bun prestat de trupa lui Răzvan Leucă aducându-i o nouă bucurie tot în deplasare, chiar la Deva, CNS Cetate abordând disputa de pe o poziție cu 4 locuri mai bună și cu șase puncte în plus. Hunedorenii căutau prima victorie în 2018, după ce remizau alb acasă cu gorjenii din Bălești, dar și la Filiași, 1-1 cu ACSO, pierzând la mijlocul săptămânii cu 3-0 la Sebiș.

Astăzi, în cadrul rundei a XX-a, după ce prima repriză au abordat-o cu 4 juniori sub 19 ani, timișenii au încheiat cu cinci, dat fiind că pe parcurs, din minutul 20, Ştefănescu l-a înlocuit pe Buzdugan, accidentat. Prima parte a fost echilibrată dar oaspeţii puteau intra și ei la pauză în avantaj, dacă Beloescu nu ar fi ratat singur cu portarul de la 10 metri, în minutul 39.

Tot spre finalul reprizei, dar a celei de-a doua, în minutul 78, s-a marcat și unicul gol al disputei din cea de-a patra rundă pe 2018 în C4, semnat de Claudiu Ghighilicea din lovitură de la 11 metri, în dreapta portarului. Același Ghighilicea, cel care marți înscria chiar de 3 ori în repriza a II-a a triumfului la Cermei.

Penaltiul a survenit după ce Călin a trimis mingea din lovitură liberă de la 20 metri în careu iar un fundaş a jucat balonul cu mâna: lovitură de pedeapsă. Putea fi 0-2 în minutul 85, când mingea trimisă din lovitură liberă de la 20 metri de Cherecheş a nimerit transversala, dar și în minutul 90, când Rus a ratat singur cu portarul. Una peste alta, un alt eșec pe teren propriu al Cetății Deva, după cel de la apariția finală acasă în tur, 2-5 atunci cu cei din Cermei…

*

Daniel Moraru (director sportiv CS Millenium): ”Am jucat pe un teren foarte prost dar sunt mulţumit că am reuşit să câştigăm! A fost o victorie meritată pentru noi, gazdele nu au avut nici o ocazie în repriza a doua. În final puteam să ne desprindem dar Beloescu şi Rus au ratat cu nonşalanţă. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, avem două meciuri acasă. Iar întotdeauna primul meci este cel mai greu şi trebuie să le tratăm cu mare seriozitate, pentru a obţine maximul”.

Răzvan Leucă a folosit următorii jucători: Miklos – Sporin, Buzdugan (min. 20, Ştefănescu), Stupu, Cherecheş, Codrea, Călin, Rosenblum (min. 88, Domşa), Ferţu (min. 75, Rus), Pricop (min. 46, Ghighilicea), Beloescu.

Rezultatele zilei în C4, clasamentul actualizat și programul rundei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

The post Millenium Giarmata leagă în premieră două succese în acest sezon, și ambele afară: 0-1 (0-0) la Deva appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*