Minaur bate Vâlcea, după un meci în care apărările n-au existat!

Este prima surpriză a Ligii Florilor, iar înfrângerea suferită de Vâlcea, 31-32, îi poate aduce și ratarea titlului în campionatul intern. Sigur, mai sunt destule etape, iar dacă ne gândim și la evoluția virusului ce s-a infiltrat în viața noastră, atunci ne putem închipui tot felul de scenarii, în primăvara anului viitor.

În privința meciului de astăzi, Vâlcea ar avea o scuză – că n-a putut alinia echipa de bază, că pe foaia de joc n-au fost decât 11 handbaliste, două fiind împrumutate de la Arena Tg Mureș, restul fiind infectate cu COVID-19. Vâlcea a pierdut pentru că a ratat prea mult, echipa a avut un total de 17 mingii pierdute, față de numai 12 ale Minaurului, fie prin lansări peste sau pe lângă poartă, fie în goalkeeper sau în barele butului advers. Și dacă toți au vorbit de debutul reușit al jucătoarelor de 18 ani de la Arena Tg Mureș, Țârle și Lupei, eu sper că antrenorul să țină cont de valoarea acestor fete și să le folosească în continuare, nu să le uite într-un colt de vestiar – de aceste fete au nevoie și loturile naționale!

De partea cealaltă, Minaur are câteva jucătoare puternice, aduse chiar în această vară, care au luptat până la capăt și nu s-au lăsat impresionate de cartea de vizită a lu Pera și compania. Și mă refer aici la Asuka Fujita, Linn Blohm, Angela Cioca, Ana Maria Tănăsie sau Cristina Laslo, handbaliste cu vână, cu inteligența golului și cu un moral la cote înalte. În ceea ce o privește pe sârboaica Jovana Kovacevic, trebuie să spun că a fost ca o cireașă de pe tort, decisivă în obținerea victoriei, atât prin numărul mare de goluri marcate, 13, cât și prin atitudinea rebelă cu care a tratat apărarea adversă, tăindu-și culoare pe unde și-a dorit! Consider că aici a fost cheia jocului – fetele lui Pera n-au găsit antidotul de a o anihila pe Jovana, iar aceasta a amețit tabela de 13 ori!. De altfel, ambele apărări au funcționat slab, la jumătate de turație, iar cele 63 de goluri marcate de ambele părți vin să-mi certifice spusele.

P.S. Trebuie să spun că Minaur m-a impresionat foarte mult – le-am revăzut cu bucurie pe Angela Cioca, Pe Ana Maria Tănăsie, Pe Cristina Laslo, trei handbaliste ce pot fi determinante oricând și în fața oricărui adversar. Alături de Fujita, Blohm și Kovacevic, formează, iată, grupul cel mai puternic din campionat!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*