Minaur – Poli în sferturile Cupei României, sâmbătă la Baia Mare

SCM Politehnica Timișoara va juca sâmbătă seară de la ora 18 în deplasare în Maramureș pentru calificarea în turneul Final4 al Cupei României la handbal masculin, conform tragerii la sorți a sferturilor de finală, efectuată astăzi de FRH. Alb-violeții au dispus în turul campionatului de CS Minaur, la Timișoara, cu 25-23 (12-10) pe 6 octombrie, dar n-au fost în general în largul lor în sala ”Lascăr Pană” cu ocazia meciurilor directe din Liga Națională.

CS Minaur – SCM Politehnica este reeditarea semifinalei ediției trecute a Cupei României, penultim act adjudecat de ”violeți” pe teren neutru, în turneul final de la Constanța, din primăvara acestui an. De astă dată, băimărenii și timișorenii vor da piept în faza premergătoare semifinalelor, în Maramureș, la 3 zile după ce vor fi jucat în ultima etapă de campionat din acest an, prima din retur, miercuri, CS Minaur în deplasare la nou-promovata CS HC Buzău 2012 iar bănățenii tot în nord-vestul țării, la Turda, poimâine de la ora 18, cu Potaissa.

CS Minaur, a noua în clasamentul Ligii Naționale înaintea returului, prima sub zona play-off, cu un număr egal de victorii și înfrângeri, a încheiat turul într-o notă pozitivă, fără a pierde meciuri grele, 28-28 (16-16) acasă cu Potaissa Turda și 31-31 joia trecută în București, la campioana Dinamo, după care duminică seară și-a asigurat și biletele pentru sferturile Cupei României prin a trece acasă de Dunărea Călărași cu 34-28, a doua cea mai clară diferență de scor înregistrată în faza optimilor.

Un alt duel al prim-divizionarelor în sferturile competiției eliminatorii va încheia duminică de la ora 11 această fază a întrecerii, Dinamo – CSM București, între campioană și prima clasată după tur, care grupări din capitală mai au de jucat și meciul restant din Liga Națională, la polul opus fiind o dispută de mai mică anvergură, CS Universitatea – CSM Focșani 2007, învingătoarea urmând a-și asigura un loc în turneul final patrulater din anul 2019. În fine, tot sâmbătă, dar de la ora 11, se va juca și sfertul CSM Vaslui – CSA Steaua București.

Etapa a XIV-a din Liga Națională, la startul returului, demarează miercuri de la ora 16:30 în sala ”Rapid”, cu jocul CSM București – CSU din Suceava. Programul rundei, pe coloana clasamentelor.

 

The post Minaur – Poli în sferturile Cupei României, sâmbătă la Baia Mare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*