Minerii de la Salina Slănic au reluat lucrul, dar sunt pregătiţi să-l întrerupă în orice clipă dacă nu le sunt mărite salariile

Luiza Rădulescu Pintilie

Evoluţia severă a vremii- cu ninsori, drumuri înzăpezite şi cod portocaliu de ger, ce s-ar putea prelungi – a determinat minerii de la Salina Slănic să-şi oprească, ieri, temporar, protestul reluat luni, pentru a putea fi onorate livrările de sare către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, al cărei principal furnizor este. În acelaşi timp, tot ieri, reprezentanţi ai celor două sindicate s-au deplasat la Bucureşti, în încercarea de a participa la şedinţa Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării-Salrom, cu speranţa de a obţine garanţia unei majorări salariale. După cum ne-a precizat directorul Salinei Slănic, ing.Anghel Belea, cei 200 de angajaţi din mina de producţie şi cea turistică şi-au primit ieri avansul salarial, reprezentând 40 la sută din câştigurile actuale ce-i nemulţumesc, fiind pentru cei mai mulţi dintre ei la nivelul salariului minim.
Reluarea de ieri a activităţii de producţie a permis şi începerea onorării contractelor privind livrarea sării utilizată la deszăpezire, camioanele aflate în aşteptare de câteva zile fiind încărcate. Însă, în absenţa unei acceptări de către conducerea companiei Salrom a unor majorări salariale, minerii îşi vor relua protestul declanşat acum o săptămână. Mina turistică a rămas şi ieri închisă, conform programului normal de activitate, prin care este stabilit ca în primele două zile ale săptămânii să fie oprit accesul vizitatorilor pentru a putea fi efectuate diverse lucrări de întreţinere.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*