Mingea este din nou în joc

FC Petrolul Ploiești – Sporting Roșiori, mâine, ora 14:00

Bogdan Chitic

Fără joc oficial în ultimele aproape patru luni, petroliștii au șansa să se exprime în sfârșit „pe puncte”, la debutul în 2018 ce se va consemna mâine, în fața propriilor fani. După ce prima etapă din retur a fost reprogramată pentru finalul lunii, din cauza condițiilor meteo nefavorabile care nu au permis disputarea acesteia la termenul stabilit inițial, băieții lui Romică Ciobanu au parte de un adversar cel puțin abordabil și cu destule probleme interne – Sporting Roșiori. Deși în tur s-a impus la limită, cu 1-0, din penalti, liderul Ligii a III-a nici nu concepe să treacă, acum, prin emoțiile specifice conservării unui avantaj minim, transferurile efectuate în iarnă și pofta de gol a „lupilor”, demonstrată în multe dintre jocurile de verificare din intersezon, lăsând deschisă larg poarta pentru spectacol.mingea b
Promovarea în Liga a II-a, la finalul acestui sezon, pare un obiectiv ale cărui coordonate nu ar trebui să le ridice mari probleme „galben-albaștrilor”. Un avans de două puncte în fruntea ierarhiei față de principala contracandidată, FCM Alexandria – ale cărei ambiții, cel puțin la nivel declarativ, par la fel de „coapte” precum în toamna anului trecut, creșterea calitativă a lotului și stabilitatea financiară pentru acest nivel, în comparație cu restul adversarelor, sunt aspectele care fac din FC Petrolul o formație care trebuie să privească obligatoriu înainte. Iar primul joc, cu Sporting Roșiori, reprezintă prilejul perfect pentru un debut cu dreptul în ceea ce-l privește nu doar pe antrenorul Romică Ciobanu, cât și pe ceilalți fotbaliști sosiți în iarnă, la Ploiești.
mingea c„Consider că suntem pregătiți pentru începerea acestui retur, că ne putem lupta cu fiecare adversar în parte pentru câștigarea fiecărui joc și, în același timp, suntem conștienți că diferența de puncte dintre noi și urmăritoare ne obligă să jucăm în permanență doar pentru cele 3 puncte, întrucât dacă noi vom obține victorii pe linie, celelalte echipe nu vor mai conta. Vreau ca tot ce am lucrat cu băieții în această perioadă, schimbarea sistemului tactic și atitudinea pe care trebuie să o aibă pe teren, toate aceste lucruri vreau să apară încă de la primul joc, și îmi doresc ca suporterii noștri să plece foarte mulțumiți de la stadion, atât de evoluția echipei, cât și de rezultat. Nu mi-ar plăcea să văd o victorie care să nu aibă în spate un joc consistent, doar pentru asta am emoții, în rest nici nu se pune problema să nu câștigăm mâine”, a declarat Romică Ciobanu în cadrul unei conferințe de presă, la care au mai participat și doi dintre jucătorii sosiți în iarnă, stoperul Alexandru Ichim și mijlocașul Cristian Andor.

Antoche – singurul indisponibil

Staff-ul tehnic al găzarilor nu se confruntă cu probleme de lot înaintea partidei, cu excepția lui Paul Antoche, jucător care nu s-a putut antrena normal, alături de colegii săi, în ultimele două săptămâni. Odată cu mutările făcute în iarnă și ținând cont de obligativitatea folosirii în permanență, pe durata unui meci, a trei jucători „U19”, este clar că o serie de fotbaliști importanți nu vor prinde nici foaia oficială, aspect pe care Romică Ciobanu pare să-l gestioneze destul de bine.
„Într-o zi am făcut la vestiare un exercițiu de imaginație cu jucătorii, cărora le-am transmis să creioneze primul 11 pentru acest meci. Evident, niciunul dintre ei nu s-a lăsat în afara lotului, pentru că nici eu nu m-aș fi exclus din calculele antrenorului, dacă aș mai fi jucat, dar vreau să spun că absolut toți sunt conștienți că vor fi partide la care vor lua loc și în tribună. Până la urmă, de fiecare în parte depinde să-și câștige locul în echipă și să-l păstreze pentru mai multe etape”, a completat tehnicianul Petrolului.
Bilete pentru jocul cu Sporting Roșiori se găsesc în continuare la casa Stadionului „Ilie Oană”, astăzi, în intervalul orar 9:30 – 16:00, dar și mâine, până la ora de start a confruntării.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*