Minim de seturi, maxim de puncte! CSM Lugoj câştigă tot în turneul de la Bucureşti şi urcă pe locul 5

Al doilea turneu programat la Bucureşti, din cele trei existente în partea a doua a campionatului, a fost unul mult mai reuşit pentru CSM Lugoj, chiar dacă acum avea cel puţin un adversar mai bine cotat, respectiv Ştiinţa Bacău.

După două eşecuri la limită, 2-3, în turneul anterior, CSM Lugoj a realizat că oportunitatea de recupera din punctele pierdute cu Voluntari sau Medgidia, poate apărea în turneul IV, unde erau programate partidele cu FC Argeş şi Ştiinţa Bacău. Meciuri grele, în condiţiile în care echipa din Piteşti a eliminat formaţia lugojeană din Cupa României şi în tur a avut 2-0 pe tabelă, pentru a ceda cu 2-3, iar echipa băcăuană a fost mereu abonată la podium în ultimii ani şi a câştigat prima întâlnire cu Lugojul, din acest an, 3-2, tot la Bucureşti.

Banca tehnică lugojeană a pregătit însă foarte bine jocurile şi ajutate şi din teren de Balintoni şi compania, CSM a reuşit două victorii reconfortante cu 3-0, una scontată şi alta surprinzătoare, cel puţin prin prisma scorului.

Jocul cu FC Argeş Piteşti a început cu o formaţie lugojeană hotărâtă să nu mai repete evoluţia din Cupa României, iar acest lucru s-a observat pe tabelă, 25-14. Disputa a părut să se echilibreze în actul secund, când FC Argeş a venit până la punctul 23, dar Lugojul a terminat la 25-23. Semnal de alarmă înţeles de echipa lui Segrt, care a fost exactă în setul 3, încheiat la 25-19. Trei puncte importante pentru prezenţa Lugojului în primele 8 grupări ale campionatului şi speranţe pentru jocul cu Bacău.

Speranţe ce au fost confirmate după o partidă exactă, cu puţine greşeli, bazat pe evoluţia clară a coordonatorului Balintoni, dar şi pe rezolvările variate ale paselor, reuşite cu precădere de Zelenovic, Kocic şi Canak. Evoluţia scorului a părut să nu dea nici o şansă valoroasei echipe a Bacăului, mai ales în primele două seturi, dominate clar de CSM Lugoj, care a condus pe tot parcursul acestora. A fost 25-16 şi 25-17, iar CSM Lugoj avea pe tabelă 2-0. Setul 3 a arătat în prima lui parte valoarea Bacăului, care a condus cu 9-3, dar diferenţa de şase puncte nu a fost suficientă, pentru că Lugojul a început munca de urmărire şi acest lucru s-a concretizat la 12-12. A mai fost egal doar un punct, 13-13, după care CSM Lugoj s-a desprins la 17-13, 22-16 şi 25-17.

Cele şase puncte câştigate duc Lugojul pe locul 5, după ce a trecut chiar în faţa celor de la Ştiinţa Bacău. Cu un joc al rezultatelor şi o evoluţie perfectă în ultimul turneu, în care Lugojul va evolua cu U. Cluj, Medicina Tg. Mureş şi Rapid Bucureşti, bănăţencele pot spera la locul IV, ceea ce ar însemna o performanţă extraordinară. Dar să nu visăm prea departe…

Articolul Minim de seturi, maxim de puncte! CSM Lugoj câştigă tot în turneul de la Bucureşti şi urcă pe locul 5 apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*