Ministerul Justiţiei a selectat un procuror ca reprezentant al României la Eurojust

Ieri, Ministerul Justiţiei a anunţat că a selectat un procuror pentru a ocupa funcţia de reprezentant al României la Eurojust – Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală.
Potrivit unui comunicat de presă al ministerului transmis AGERPRES, comisia de analiză a dosarelor şi de interviu pentru ocuparea funcţiei de membru naţional român la Eurojust a selectat-o pe Daniela Buruiană pentru ocuparea acestei poziţii.
„Doamna Daniela Buruiană are o experienţă bogată în investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie. Începând cu anul 2013, a desfăşurat activităţi complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaţionale, în calitate de membru naţional al României la Eurojust. De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul Eurojust – cea privind criminalitatea informatică – având în portofoliu dosare importante la nivel UE precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciară şi altele”, a informat Ministerul Justiţiei.
Eurojust este un centru unic cu sediul la Haga, care se implică în combaterea terorismului şi a formelor grave de criminalitate organizată. Agenţia coordonează anchete şi urmăriri penale la nivel european.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*