Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România permit donarea de sânge imediat după imunizare

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer/BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare, potrivit Ministerului Sănătății, preluat de Hotnews.
Instituția amintește că România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potențial infecțios și este înlăturată din organism odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanșează răspunsul imun (1).
„Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, și de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condițiile obișnuite pentru a deveni donatori”, transmite Ministerul Sănătății.
Pentru donarea de sânge, există posibilitatea programării de la distanță, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*