Ministrul de Interne a depus plângere la adresa „mortului lui Dragnea”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a mers, ieri, la sediul DIICOT unde a depus o plângere pe numele lui Romică Părpălea, cunoscut drept „mortul lui Dragnea”. Acesta este denunţător şi în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Când procurorii DNA au început ancheta faţă de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, preşedintele PSD susţinea că este cercetat pe baza unui denunţ făcut de o persoană care a decedat. Ulterior, Părpălea a reacţionat, precizând că el este autorul denunţului. Acesta este contextul în care bărbatul este cunoscut drept „mortul lui Dragnea”. Ministrul îl acuză pe Romică Părpălea de şantaj, obstrucţionarea organelor judiciare şi constituirea unui grup infracţional organizat, după ce bărbatul a depus o plângere la DNA pe numele ei şi al lui Liviu Dragnea.
„Acum ceva timp, acest personaj, pe treptele DNA, a făcut public că a depus un denunţ împotriva mea, precizâd că aş fi exercitat, într-o calitate deţinută anterior, cea de prefect, anumite acte de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă. Nu am fost citată la DNA. Nu l-am cunoscut niciodată. Nu m-am interesat de el. Nu este decât un instrument, în spatele lui sunt alte interese, politice. Serveşte un grup de interese, în special politice. Există o înregistrare în care acest personaj spune că a făcut lucrul acesta din răzbunare. Nu ştiu de ce mă urăşte”, a declarat Carmen Dan, după ce a depus plângere la DNA. Romică Părpălea a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), la jumătatea lunii octombrie, pentru a depune o plângere pe numele lui Liviu Dragnea şi a ministrului Carmen Dan. Pe aceasta din urmă, el o acuză de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.
„S-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a declarat Părpălea, în faţa DNA. El a subliniat că actualul ministru de Interne „trebuie să se gândească la miliardele de lei pe care le-a oferit celor din aparatul propriu”, făcând referire la perioada în care a ocupat funcţia de prefect al judeţului Teleorman.
„Era evident că sunt la pachet cu domnul Dragnea, toată lumea ştie că s-a exploatat o apropiere de domnul Dragnea, sunt persoane care doresc ca acest judeţ să fie eradicat de pe harta României”, a spus, ieri, la DIICOT, Carmen Dan.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*