Ministrul Dunca, dezamagit dupa rezultatele de la Campionatele Mondiale: „Gimnastica era ceva cu care poporul acesta se mandrea, s-a mandrit intotdeauna”

Romania nu a reusit sa cucereasca nicio medalie la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Montreal, desi Marian Dragulescu a fost foarte aproape de a prinde bronzul.

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, s-a declarat dezamagit de lipsa de rezultate din cadrul competitiei canadiene.

”Ma bucur ca s-a facut schimbarea la FR de Gimnastica si n-o putem acuza acum pe Andreea Raducan de acest rezultat. Dar simt o dezamagire in suflet, pentru ca gimnastica era ceva cu care poporul acesta se mandrea, s-a mandrit intotdeauna. Din pacate insa trebuie sa facem o analiza in toate federatiile, ceea ce am spus deja fiecarui presedinte de federatie. Sa fim realisti, sa fim sinceri unii cu altii, in stilul acesta nu mai putem continua.

Vin doar la finantare, nu-si asuma nimeni rezultatele. Aceleasi programe, acelasi dosar de finantare, ca acum 10-15 ani. Nimeni nu vine cu o viziune, nimeni nu vine cu o strategie, nimeni nu vine cu o asumare, nimeni nu vine cu o planificare, unde vom fi peste 2-3-4 ani si lucrul acesta ma determina sa prioritizez federatiile. Noi, stat roman, alegem anumite ramuri sportive, evident in urma unor calcule matematice si a rezultatelor din ultimii 25 de ani, rezultate la olimpiada, la campionate mondiale, europene, si stabilim clar o strategie.

Dupa care venim cu un plan, pentru ca datoria noastra, a statului si a guvernului, este investitii in juniori si tineret. Vrem performanta, atragem mediu privat. Stabilim o nou viziune si o noua strategie a sportului. Este un T zero pentru toata lumea, sper sa inteleaga, o sa apara si suparari. Sunt federatii, precum canotajul, luptele, judo, atletismul, unde mai avem antrenori, juniori, o baza de selectie cred ca trebuie sa fim foarte atenti cu acestea, pentru ca sportul este cel mai bun ambasador. E nevoie de o noua strategie si viziune asupra sportului de la inceputul anului viitor’‘, a declarat Marius Dunca, potrivit Agerpres.

The post Ministrul Dunca, dezamagit dupa rezultatele de la Campionatele Mondiale: „Gimnastica era ceva cu care poporul acesta se mandrea, s-a mandrit intotdeauna” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*