Ministrul Marius Dunca a felicitat campioanele mondiale la canotaj: „Ati demonstrat ca nimic nu este imposibil si ca se poate sa fim primii in lume”

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, a declarat, marti, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coanda, unde a fost primita delegatia Romaniei care a participat la Campionatele Mondiale de canotaj, ca sportivele din probele de 8+1 si dublu vasle categorie usoara, medaliate cu aur, au demonstrat prin performanta lor ca nimic nu este imposibil.

„Ne-ati facut inca o data mandri, mandri de voi, de tara noastra. Felicitari pentru acest rezultat extraordinar pe care l-ati obtinut. Ati demonstrat ca nimic nu este imposibil si ca se poate sa fim primii in lume. Voi sunteti modele pentru generatii intregi. Aceasta performanta pe care ati obtinut-o trebuie scoasa in evidenta pentru ca in spatele ei stau ore, zile, luni, ani de sacrificii pe care le-ati facut. Eu nu pot decat sa ma inclin in fata voastra si sa va multumesc in calitate de ministru”, a afirmat Dunca.

Acesta a mentionat ca fiecare sportiva medaliata cu aur va fi premiata cu 56.000 de lei, iar componentii barcii de 8+1 masculin, care au ocupat locul 5, vor incasa cate 7.000 de lei. „Aurul va fi premiat cu 56.000 de lei, locurile 5-9 se premiaza cu 7.000 de lei. in total, cu tot ce inseamna antrenori si ceilalti membri ai staff-ului, in jur de 1,4 milioane de lei. E o suma mica pentru tot ce ati facut voi pentru aceasta tara. Mi-as dori ca toate sporturile sa vina la premiere, sa intre ministerul in faliment ca nu avem bani”, a afirmat Marius Dunca.

La final, ministrul Marius Dunca i-a felicitat pe Ionela-Livia Lehaci si Marius-Vasile Cozmiuc, componenti ai echipajelor de dublu vasle categorie usoara, respectiv 8+1 masculin, care urmeaza sa se casatoreasca. „Mai avem un eveniment frumos care trebuie sarbatorit. Peste o luna de zile sau mai putin, domnul Cozmiuc si domnisoara Lehaci se vor casatori. Le uram casa de piatra, succese si multe realizari”, a precizat Dunca.

Delegatia Romaniei care a participat la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Sarasota (SUA) a fost primita, marti, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coanda de ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, secretarul general al COSR, George Boroi, presedintele CS Dinamo, Liliana Neagu Gafencu, si presedintele CSA Steaua, Cristian Petrea.

Romania a obtinut doua medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA). Prima a adusa de Ionela-Livia Lehaci si Gianina-Elena Beleaga, in proba feminina de dublu vasle categorie usoara, iar a doua de echipajul feminin de 8+1 alcatuit din Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea.

De asemenea, echipajul de 8+1 masculin al Romaniei, format din Cristian Ivascu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pirghie, Ciprian Tudosa si Adrian Munteanu a ocupat locul 5 la aceasta editie a Campionatelor Mondiale.

AGERPRES

The post Ministrul Marius Dunca a felicitat campioanele mondiale la canotaj: „Ati demonstrat ca nimic nu este imposibil si ca se poate sa fim primii in lume” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*