Ministrul Marius Nica: Personalul implicat în atragerea fondurilor europene va beneficia de rambursarea acelui spor din bugetul UE

Ieri, ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, a anunțat că funcționarii consiliilor județene și ai primăriilor care implementează proiecte cu finanțare europeană vor beneficia de sporuri asigurate din bugetul Uniunii Europene, potrivit Agerpres. El a declarat, într-o conferință de presă susținută la Bacău, că sporurile se vor ridica la nivelul celor de care beneficiază funcționarii din aparatul central. „Am trimis la Comisia Europeană modificarea Programului Operațional Regional și, începând din acest moment, personalul care este implicat în atragerea acestor fonduri europene din cadrul Consiliului Județean și al primăriilor va beneficia de rambursarea acelui spor pe care îl primesc și angajații mei din Fonduri Europene. Deci, avem grijă și de resursa umană în ceea ce privește aceste proiecte”, a afirmat Nica.
Pe de altă parte, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a subliniat că prioritatea Guvernului Tudose o reprezintă finanțarea investițiilor în modernizarea drumurilor județene, cu fonduri de la Uniunea Europeană. „Până la sfârșitul anului închidem toată regiunea Moldovei în ceea ce privește investițiile în drumurile județene din fonduri europene. Este un obiectiv clar pe care Guvernul Tudose şi l-a asumat în acest mandat și îl vom duce bun sfârșit”, a afirmat Nica. Acesta a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul Regiunea Nord-Est–Axa rutieră strategică 3 Neamț–Bacău, care prevede reabilitarea 93 de kilometri de drum județean din Bacău.
Proiectul are o valoare totală de 184,6 milioane de lei, din care 175,6 milioane de lei (aproximativ 39 milioane de euro) reprezintă o finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*