Ministrul Sănătăţii a anunţat acordarea de măști gratuite pentru 2,3 milioane de persoane defavorizate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi seară că în ședința de guvern a fost adoptată o OUG privind acordarea gratuită de măști de protecție către 2,3 milioane de persoane din categorii defavorizate. Se vor acorda 50 de măști de persoană, pentru o perioadă de două luni, potrivit Agerpres.
Tot prin această OUG, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția acestor măști de protecție.
Categoriile defavorizate sunt considerate :persoanele din familiile beneficiare de ajutor social,cele beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, pensionarii cu pensii de până la 704 lei şi persoanele cu handicap.
Achiziția măștilor de protecție va fi realizată de către Ministerul Sănătății prin procedura de negociere, fără publicare prealabilă, în condiţiile prevăzute de legislația în vigoare și în baza necesarului realizat de către autoritățile publice locale.
Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de catre autoritătile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari şi al mediatorilor sanitari, în termen de maximum 3 zile de la primirea acestora din partea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.”

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*