Ministrul Sănătăţii vizită neanunţată la Spitalul Judeţean din Timişoara

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, la Timişoara, că în şase judeţe creşterea cazurilor de COVID-19 este de peste 30%, în timp ce în 19 judeţe se înregistrează o scădere a numărului de cazuri.

“Avem în acest moment şase judeţe în care creşterile sunt de peste 30%. Avem 15 judeţe în care avem o creştere, şapte în stagnare şi 19 într-o scădere a numărului de cazuri. Rămâne trendul pe care-l evaluăm prin anchetele pe care le avem de gestionat”, a declarat Nelu Tătaru.

Adidasi incaltaminte SportMinistrul Sănătăţii a venit într-o vizită neanunţată la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde zilele trecute au fost depistate, la testele de rutină efectuate în Clinica de Chirurgie Vasculară, 19 persoane cu COVID-19, dintre care nouă asistente şi infirmiere şi 10 pacienţi.

CITESTE SI: Bărbat în stare critică după ce un mal de pământ s-a surpat pe el, la Giroc

“Avem în supraveghere opt focare din Timiş, iar ultimul a apărut la Spitalul Judeţean Timişoara. Am fost şi la Direcţia de Sănătate Publică pentru a vedea situaţia de la nivelul judeţului, atât ca focare, cât şi pentru a vedea desfăşurarea activităţii în spitalele din judeţ. Eu prefer să văd la faţa locului. În Timiş, dincolo de aceste focare care sunt stabilizate şi sub supraveghere, rămân evaluările spitalelor, fiecare în parte, ca patologie non-COVID. Adresabilitatea este în limitele pe care le aveam şi în ceilalţi ani, având în vedere că sunt şi lunile iulie, august de concediu, pe care unii chiar şi le iau, deşi recomandarea mea este să tratăm cu circumspecţie şi aceste luni de concediu. Rămâne ca evoluţia următoare să o vedem şi la nivelul judeţului Timiş”, a spus Tătaru.


 
Ulterior, ministrul Tătaru a efectuat o vizită fulger şi la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru a vedea cu ce probleme se confruntă această unitate, gradul de ocupare a secţiei ATI şi gradul de oboseală al personalului.

Articolul Ministrul Sănătăţii vizită neanunţată la Spitalul Judeţean din Timişoara apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*