Ministrul Stroe, impresionat de arena „Francisc Neuman”: „Acest stadion dă și mai multă valoare enomenului sportiv din Arad” + FOTO

Prezent la Arad pentru a discuta despre oportunitatea înființării unui Complex Național Sportiv, Ionuț Stroe nu putea sta departe de atracția numărul unu a orașului în ultimele zile. Este vorba despre arena „Francisc Neuman” finalizată în această săptămână, la timp pentru ca UTA să se reîntoarcă acasă, chiar în Liga 1, cu ocazia partidei de mâine seară cu FC Voluntari.

Așadar, ministrul Tineretului și Sportului a vizitat, însoțit de oficialitățile locale și parlamentari arădeni noul stadion din Calea Aurel Vlaicu, oprindu-se aproape în fiecare încăpere de la tribuna I. Fie că vorbim despre cele două etaje sau demisol. „În numele sportului românesc nu pot decât să felicit Aradul pentru această investiție făcută doar din fonduri locale, una la standarde europene, ce dă și mai multă valoare fenomenului sportiv și chiar și economic din orașul dumneavoastră. Dacă mai ținem cont că totul s-a legat și cu sărbătoarea de 75 de ani a clubului UTA, care s-a și întors acolo unde îi este locul, în Liga 1, vă dați seama că satisfacțiile sunt mari pentru arădeni. Nimic nu e întâmplător în viață, mâine UTA va debuta pe un stadion nou-nouț, îmi pare rău că nu pot rămâne și eu la meci”, a spus Stroe.

Reprezentant al gloriilor arădene, Roland Nagy este și antrenorul care a început de la zero parcursul cu UTA, în cadrul proiectului demarat în 2013. „Mă bucur că am fost parte a acestui proiect, iar echipa are, iată, de astăzi o casă nouă și frumoasă. Glumind puțin, cred că m-am născut prea repede, căci îmi doream și eu să joc pe un astfel de stadion frumos. Dar, o vor face mâine actualii jucători ai UTA-ei și sunt convins că vor da totul pentru victorie. Din păcate, bucuria nu e completă, atâta timp cât suporterii nu au acces pe stadion, dar să sperăm că undeva, în această toamnă, se va întâmpla și acest lucru”, a spus fostul mijlocaș al „Bătrânei Doamne”, participant în UEFA Champions League cu Steaua.

Primarul interimar al Aradului a ținut să precizeze următoarele: „Nu facem o inaugurare, ci ne bucurăm de vizita domnului ministru. Inaugurearea va avea loc mâine, odată cu meciul echipei UTA, iar adevărata sărbătoare a inagurării va avea loc atunci când stadionul va fi plin până la refuz cu arădeni. Prin efortul lor exclusiv s-a construit acest sezon și merită să se bucure de el . Până atunci, sper ca echipa sa aibă rezultate cât mai bune. Și ca să închei cu o glumă și o rimă, să spun că acest stadion a fost început de Gigi și terminat de Bibi”. 

Într-adevăr, a vorbit și fostul primar Gheorghe Falcă, făcând o scurtă și puțin deformată istorisire a construcției, timp de 6 ani, a noii arene „Francisc Neuman”. Toți cei prezenți au pășit apoi pe gazon, unde Codru Grădinariu, managerul general al UTA-ei, i-a înmânat ministrului Stroe un vas decorativ cu ”UTA (75) înseamnă Arad”. În final, portarii de la juniori antrenați de Sandu Țamboi au avut de apărat câteva lovituri de la 11 metri executate de Stroe și cei care l-au însoțit. Europarlamentarul Falcă și vicepreședintele CJA, Răzvan Cadar, au avut cele mai curate execuții, fără speranță pentru cei doi goalkeeperi.

O mini-galerie foto de la vizita de azi a Ministrului Stroe, semnată Viorel Musca, aveți AICI

0
0

Articolul Ministrul Stroe, impresionat de arena „Francisc Neuman”: „Acest stadion dă și mai multă valoare enomenului sportiv din Arad” + FOTO apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*