Ministrul Tineretului și Sportului e la Arad pentru a studia oportunitatea înființării unui Complex Sportiv Național: „Vă asigur de tot sprijinul nostru!”

După premierul Ludovic Orban, la Arad a ajuns și Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului. Însoțit de întreaga conducere a orașului și județului, dar și de europarlamentarul Gheorghe Falcă, șeful sportului românesc va vizita toate bazele sportive din orașul nostru, pentru a evolua oportunitatea înființării la Arad a unui Complex Sportiv Național. Inițiatorul acestui proiect este profesorul Viorel Bitang, având – bineînțeles – ca parteneri administrația orașului și județului.

Dacă inițiativa prinde contur, la Arad ar apărea al zecelea Complex Sportiv Național din România, avantajele și oprtunitățile fiind foarte mari pentru cluburile și sportivii din orașul nostru, dar și pentru mediul privat cu afaceri în domeniu. „În primul rând, aș vrea să îi mulțumesc administrației locale și județene pentru invitație și pentru inițiativa inființării unui CSN aici, la Arad. De obicei, noi, de la nivel central, suntem cei care încercăm să mișcăm lucrurile în teritoriu, dar de această dată se întâmplă exact invers. Domnul profesor Bitang și toți cei din jurul dânsului, factori de decizie locali, ne-au prezentat acest proiect, pe care, vă spun încă de acum, înainte de a avea vizita în teren, îl vom susține cu toate puterile de la nivel de Minister. E șansa Aradului să concentreze în cadru unui Centru toate bazele sportive din oraș, care, sunt sigur, sunt administrate ba la nivel local, ba la nivel central, ba de cluburi și Federații. Dacă vor funcționa în cadru unui Complex Sportiv Național pot fi finanțate de către Guvern, urmând ca aici să desfășoare acțiuni periodice echipele naționale și loturile olimpice, ca să nu mai vorbim despre competițiile naționale și internaționale ce vor fi atribuite Aradului. Cred că și din punct de vedere economic, orașul dumneavoastră va avea mult de câștigat, iar ce deschidere am găsit aici la Arad nu văd nicio problemă pentru a putea pune în practică acest proiect”, a declarat, printre altele, Ionuț Stroe.

Ministrul Tineretului și Sportului va ajunge astăzi la Sala Sporturilor Victoria (de fapt aici a și fost deja și a sfătuit autoritățile să facă un studiu tehnic pentru mărirea capacității tribunelor: „Trebuie să o aduceți la nivelul anului 2020!”), Bazinul „Delfinul”, baza sportivă din Subcetate, bazinul de polo, arena „Gloria”, iar la final va participa la inaugurarea arenei „Francisc Neuman”. „E o onoare pentru mine să iau parte la acest moment istoric al orașului dumneavoastră. Aradul are tradiție mare în sport, iar UTA, echipa cu cele mai multe tituluri de campioană din Provincie e cel mai bun exemplu”, a adăugat Stroe.

0
0

Articolul Ministrul Tineretului și Sportului e la Arad pentru a studia oportunitatea înființării unui Complex Sportiv Național: „Vă asigur de tot sprijinul nostru!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*