Minorii răpiţi luni după-amiază din Vărbilău au fost găsiţi în Bucureşti

F. T.

Pentru prima dată în România, în noaptea de luni spre marți, Poliția Română și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au activat mecanismul “Alertă Răpire Copil”, ca urmare a faptului că, în după-amiaza zilei de 5 martie, mama a doi minori – un băiețel în vârstă de 8 ani și o fetiță de 10 ani (în foto) – din localitatea prahoveană Vărbilău, a reclamat la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova faptul că aceștia ar fi fost luați de către tatăl lor, fără acordul său, cei doi fiind divorțați. Imediat, autoritățile prahovene au intrat în alertă, iar cei doi copii au fost dați în urmărire la frontieră.
Din fericire, ieri dimineață însă, minorii, însoțiți de tatăl lor, au fost găsiți în București, de către un jandarm și, potrivit unui comunicat al Poliției Române, “se află în afara oricărui pericol”. Tot Poliția Română a mai precizat ieri că tatăl și cei doi copii se află la o secție din Capitală.
În paralel, polițiștii prahoveni au sesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Prahova, ai cărei reprezentanți s-au prezentat ieri la locul în care se aflau copiii, pentru acordarea de asistență de specialitate, până când vor fi încredințați mamei. Din datele polițiștilor prahoveni a reieșit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl – de origine greacă – nu avea drept de vizită și ar fi ridicat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la școală. Totodată, din declarațiile mamei celor doi minori, a reieșit că bărbatul ar mai avea antecedente penale în Grecia, unde ar fi fost condamnat pentru trafic de stupefiante ! Până la găsirea minorilor, din momentul lansării alertei, partenerii Poliției Române – erau pregătiți să difuzeze fotografia și semnalmentele copilului/copiilor răpiți, precum și informațiile existente despre răpitor și/sau vehiculul acestuia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*