Miruna Ciocîrlan reprezintă România la un turneu internaţional de gimnastică ritmică

Petre Apostol

Astăzi, sportiva junioară Miruna Ciocîrlan şi antrenoarea Simona Puiu, de la secţia de gimnastică ritmică de la CSM Ploieşti (coordonată de antrenoarea Liliana Băescu), se vor îndrepta spre capitala Rusiei, Moscova, unde vor reprezenta România la Turneul Internaţional de gimnastică ritmică organizat de Federaţia Rusă de profil. Competiţia va avea loc în „Palatul Sporturilor” din Luzhniki în preambului etapei de Grand Prix organizată la finalul săptămânii, tot la Moscova.
Competiţia propriu-zisă este programată pentru joi, 14 februarie, mâine urmând să aibă loc acomodarea sportivelor cu podiumul de concurs.

Miruna Ciocîrlan1Întrecerea se va desfăşura pe echipe, România fiind reprezentată de două sportive, care vor concura la câte două obiecte fiecare, Miruna Ciocîrlan urmând să evolueze la minge şi la panglică. Alături de gimnasta ploieşteană, pentru ţara noastră va mai concura Laura Aniţei, de la CSŞ Unirea Iaşi, sportivă pregătită de Constantin Radu şi Cătălina Radu, care, spre deosebire de reprezentanta de la CSM Ploieşti, a mai participat la o competiţie internaţională anul acesta, în Los Angeles (Statele Unite ale Americii).
De menţionat că vor exista şi finalele individuale pe obiecte la turneul de la Moscova, la care vor participa primele opt sportive de la fiecare obiect în funcţie de punctajul obţinut în calificări.
Miruna Ciocîrlan se află în ultimul an de juniorat, fiind campioană naţională, atât la individual, pe obiecte, cât şi la echipe, anul trecut reuşind să cucerească medaliile de aur cu CSM Ploieşti, alături de colegele sale Denisa Stoian şi Gabriela Constantin.
Înainte de participarea la primul său concurs din 2019, Miruna Ciocîrlan a fost prezentă, la începutul lunii, în Capitală, pentru o acţiune de verificare a loturilor naţionale, organizată de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică. Alături de gimnasta ploieşteană şi de antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu, au mai fost prezente, de la CSM Ploieşti, senioara Denisa Stoian (prima senioară a clubului ploieşteană, la gimnastică ritmică, prezentă la Jocurile Olimpice de Tineret, anul trecut), precum şi cele două sportive incluse în cadrul ansamblului de junioare al României, Sabina Enache şi Anisia Drăgan.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*