Misiunile jandarmilor maramureșeni

   Pentru ca manifestările din spațiul public, ce vor avea loc și în acest sfârșit de săptămână în județul nostru să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a acestor evenimente, dintre care amintim:

În acest sfârșit de săptămână va vea loc competiţia sportivă etapa a IV- A „Campionatul Național de viteză în coastă – Total 2020”, organizată de către Asociația Club Sportiv “XPO RACING”. Activitatea va debuta astăzi începând cu ora 16:00 în Centrul Vechi din municipiul Baia Mare și va continua sâmbătă și duminică pe DN 18 în Pasul Gutâi.

De asemenea, sâmbătă 29 august a.c., începând cu ora 11:00, pe terenul Stadionul Central din comuna Recea, se va desfășura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. Recea și Csikszereda Miercurea Ciuc, meci din cadrul Ligii a II a.
Chiar dacă cele două evenimente se vor desfășura fără spectatori conform normelor în vigoare impuse pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus noi vom fi prezenți la datorie pentru a ne asigura că totul se desfășoară în condiții de siguranță.

Recomandăm participanților la evenimentele ce se vor desfășura pe raza județului nostru să respecte indicațiile organizatorilor şi măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, să evite implicarea în conflicte, să acorde atenție bunurilor personale, să supravegheze copiii și să anunțe cel mai apropiat echipaj de ordine publică dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Tododată, Jandarmeria Maramureș se află în executarea misiunilor specifice pentru respectarea măsurilor necesare prevenirii îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne precum și cu alte instituții cu atribuții de control.

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

Recomandările jandarmilor montani maramureşeni 

Jandarmii montani maramureşeni sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor  şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate. Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate în primul rând de respectarea unor reguli de bază în ceea ce privesc măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2 și de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură.

Ţinând cont de faptul că în această perioadă unele persoane doresc să desfăşoare activităţi în aer liber, jandarmii maramureşeni reamintesc tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, care reglementează aceste activităţi desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic. De asemenea, iubitorii de drumeţii montane sunt sfătuiţi să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac cu strictul necesar, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate, să nu se abată de la traseele marcate pentru a nu întâmpina probleme nedorite. Este indicat ca înainte de începerea unui traseu, aceştia să anunţe jandarmii montani din zonă cu privire la numărul de participanţi, precum şi ruta / traseul turistic pe care urmează să-l parcurgă. În situația în care este semnalată prezența unui urs, este indicat să vă adăpostiți în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia, să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii, să nu îl hrăniți, să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte, să faceți zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță,

Jandarmii maramureşeni reamintesc cetăţenilor că pentru orice problemă întâmpinată în zona montană să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*