Mită și servicii de prostituție, la Uniunea Internațională de Biatlon!

Actualul președinte al Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU), suedezul Olle Dalhin (foto mai jos), a comandat un control al Uniunii, cu ajutorul Agenției Mondiale Antidoping (AMA), în urma căruia s-a descoperit că predecesorul său, Anders Besseberg (foto principal), din Norvegia, a fost implicat în diferite cazuri de corupție. Besseberg a fost nevoit să demisioneze, în 2018, după ce s-a aflat că a acceptat mită și servicii de la prostituate, în schimbul protejării sportivilor ruși, prinși dopați!

Informațiile apar într-un raport comandat de Comisia Externă de Evaluare a IBU, efectuat în colaborare cu avocatul Jonathan Taylor, de la Agenția Antidoping (AMA). Taylor a declarat că Besseberg a încercat să protejeze interesele rusești, dincolo de rațiuni. Mai mult, avocatul a descoperit că Besseberg l-a acceptat pe Alexander Thikonov la conducerea Federației de Biatlon din Rusia, în ciuda faptului că acesta a făcut închisoare, pentru conspirație la asasinarea Guvernatorului Siberiei – Thikonov a ieșit după gratii, grație une amnistieri guvernamentale naționale.

Același Raport al Comisiei Externe dezvăluie că fostul șef al IBU, Anders Besseberg, a ascuns cazuri de dopaj de la mulți sportivi ruși, după scandalul Jocurilor Olimpice de la Sochi. Conform aceluiași Raport, pentru serviciile sale, Besseberg a primit numeroase favoruri de la ruși, în special sub formă de excursii de vânătoare gratuite și vizite ale unor prostituate scumpe, comandate de norvegian.

Actualul președinte al IBU, Olle Dalhin, a fost consternate de informațiile descoperite de Comisie și a declarat că sub mandatul său se vor face toate eforturile pentru ca biatlonul să redevină un sport fair-play. ”Datorită înființării Unității de I(ntegritate, cât și numeroaselor reforme din activitatea noastră, avem garanția că astfel de nereguli nu se vor mai repeat”, a mai spus Dalhin.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*