Mobilier din Danemarca, donat la Școala Gimnazială Balinț

Numeroase unități de învățământ din mediul rural al județului Timiș au primit sprijin din Danemarca, în vederea modernizării sălilor de clasă și a altor spații utilizate de elevi și personalul didactic.Recent, un camion cu mobilier școlar din partea fundației Braedstrup Humaniter Forening a ajuns și la Școala Gimnazială Balinț, ca parte a unui program mai amplu de transporturi umanitare.

În urmă că câțiva ani aceeași fundație daneză a donat Școlii Gimnaziale din Bethausen mobilier școlar.

”Am solicitat în scris mobilierul necesar, iar această fundație umanitară a răspuns pozitiv solicitării noastre. Întreaga logistică, inclusiv cheltuielile de transport au fost asigurate de asociația Braedstrup  Humaniter Forening din Danemarca. Mobilierul şcolar este format în principal din bănci şi scaune pentru mai multe clase de elevi, dar am primit table, mese, scaune directoriale și jucării pentru grădinițele din comună. Mulțumim foarte mult pentru mobilierul donat, care este de calitate și foarte necesar, având în vedere că noi nu dispunem de fonduri suficiente pentru a achiziționa mobilier nou. Dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare între școala noastră şi această fundație umanitară au făcut activitatea mai uşoară dascălilor şi elevilor noștri”, a declarat directoarea școlii, prof. Mihaela Kristof.

Transportul de mobilier școlar a fost perfectat împreună cu Primăria Comunei Balinț și partenerii din Danemarca în urma vizitei președintelui asociației, Petru Anghel, la școala din comună, în cursul anului 2020, perioadă în care au avut loc discuții cu privire la donație, însă izbucnirea pandemiei de coronavirus a întârziat procesul.

De asemenea, Petru Anghel consideră că donaţiile făcute vor contribui la asigurarea condiţiilor necesare desfășurării optime a procesului educaţional în şcolile din mediul rural din județ.

Articolul Mobilier din Danemarca, donat la Școala Gimnazială Balinț apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*